Helyi életstílus

2023.03.18. 17:00

Kora tavaszi indulás a tiszafásba

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park számtalan érdekes programra, túrára várja a természetkedvelő felnőtteket, gyermekeket, akár egyénileg, akár csoportosan fesztiválokkal, túrákkal, rendezvényekkel. Programjaikat gyermekes családoknak, egyéni látogatóknak egyaránt ajánlják.

Benkő Péter

Április 8-án tavaszi túrát szerveznek a szentgáli tiszafás természetvédelmi területre, melyen a részvétel térítésmentes. A találkozó Bándon, a Rákóczi Ferenc utcai sportpályán lesz tíz órakor, a hat és fél kilométeres túra 570 méter szintkülönbségű, időtartama várhatóan három óra.

Szentgál község határában országos ritkaságot rejt az erdő. A hűvös, párás klímát igénylő, árnytűrő tiszafa (Taxus baccata) a bükk fafajjal együtt az északi kitettségű erdőkben tenyészik. Az érdeklődők a túrán a természetvédelmi őrtől hallhatnak a beavatkozásokról, kutatásokról, a tiszafás jelenlegi állapotáról, jövőjéről, és felfedezhetik a védett fafajták környezetében lévő növény- és állatvilágot.

Kényelmes túrabakancs, időjárásnak megfelelő öltözet és egy kulacs víz szükséges mindössze, de felhívják a kirándulni szándékozók figyelmét, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában