Az államfő példája ösztönzi

2023.03.05. 08:00

Nőnapi gondolatok a munka-magánélet egyensúlya kapcsán

"Flóriántól bármit. Mindegy, mit kapok tőle, a kisunokám nekem önmagában örömet szerez" – állítja Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester, akit arról kérdeztünk, mi jut eszébe a nőnapról, milyen ajándéknak örül ilyenkor.

Rimányi Zita

Veinperlné Kovács Andrea Fotó: Porvai önkormányzat 

– Csaknem tizenhét esztendeje teszem a dolgom Porva község fejlődése érdekében, 2006 őszén választottak meg polgármesternek a helyhatósági választáson. Családi életemet az első perctől kezdve ugyanolyan fontosnak tartottam, mint a hivatásomat, a kettő összeegyeztetése a lényeg tapasztalatom szerint. Talán az is elmondható, hogy egy XXI. században élő és dolgozó nő – és nem csak a vezető beosztásban dolgozó hölgyekre gondolok – csak akkor és csak oly módon lehet sikeres a pályáján, ha szerettei támogatják célkitűzései megvalósításában – fogalmazott a faluvezető.
Az a kérdés már egyetemi évei alatt meghatározó volt számára, tudja-e a családja a tanulmányai alatt segíteni. Két gyermeket nevelt fel férjével. Mostanra felnőttek és önálló életet élnek, de Andrea úgy érzi, hogy azok az értékek, amelyeket családanyaként átadott nekik az évtizedek során, fontos pillérei mindennapjaiknak, azok visszaköszönnek a gyermeknevelésükben is. 

– Hittel végzem a munkám, hiszem, hogy legjobb tudásom szerint teszem a dolgom. Óriási megtiszteltetés volt számomra tavaly decemberben, amikor Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin látogatott el településünkre és lehetőségem nyílt arra, hogy személyesen is megismerhessem elnök asszonyt. A példaképem, mert nőként, a munkája nyomán elérte azt, hogy mostani posztjára került. Megítélésem szerint egy nő a karrierje szempontjából nem juthat magasabbra ma hazánkban. Novák Katalin szerint a család nagyon fontos intézmény, ezt mindig szem előtt tartva végzi felelősségteljes munkáját. Számomra ez óriási érték. Ezért a vele való múlt évi találkozás az idei nőnapon is eszembe jut. S hogy mit kapok ilyenkor szívesen? A legcsodálatosabb ajándék számomra, ha kisunokám, Flórián köszönt..., bármivel – hangsúlyozta a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában