Ízes nedűk

2023.04.07. 08:00

Május közepén hirdetik ki a sólyi pálinkaverseny eredményét

Már múlt pénteken megérkeztek Szerbiából és országunk távolabbi településeiről a III. Sólyi Balaton-felvidék, Bakony-régió, Veszprém Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny bírálói.

Benkő Péter

Forrás: a szervezők

A jó hangulatú este után másnap reggel folyamatosan jöttek a bírálók. Összesen 376 minta érkezett be, amelyeket kilenc kategóriába soroltak be és további alkategóriákba osztottak szét. A verseny hét asztalnál három-négy fős bíráló csapatokkal kezdődött, késő délutánra kikerült minden minta a zsűriasztalokra és következett az alkategória- és kategóriagyőztes pálinkák kiválasztása az aranyérmes párlatok közül. Az érzékszervi bíráknak köszönhetően végül minden besorolásban megszülettek az eredmények. 

Forrás: a szervezők

Kaptur József elnök kérdésünkre elmondta, fejenként 40-45 mintát kóstolnak meg a zsűri tagjai, de közben megisznak három-négy liter vizet a megfelelő hidratálás miatt, 30-40 deka trappista sajtot, valamint almát és kiflit fogyasztanak még. A rendezők a verseny végén vaddisznópörkölttel látták vendégül a zsűritagokat és a kiszolgáló személyzetet. A verseny ünnepélyes eredményhirdetése május 13-án Veszprémben, a Vármegyeháza Szent István termében lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában