Helyi életstílus

2023.05.28. 17:12

A Balaton építészete is bemutatkozik nyáron a Várkert Bazárban

Klasszikus és könnyűzenei koncertek, irodalom, film, tánc és gyerekprogramok várják az érdeklődőket Nyári élményeid címmel a Várkert Bazár júniusban induló és szeptemberig tartó programsorozatában – közölte a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a nyári programokról szóló sajtótájékoztatón.

Napló

Sikota Krisztina elmondta: a Várkert Bazár hagyományos nyári tárlata júniusban nyílik 100 év szezon – Építészeti emlékeink a Balaton-parton címmel. A tárlat a Balaton építészeti örökségét mutatja be archív és mai fotókon keresztül, olyan emblematikus épületek lesznek láthatók, mint a szántódi rév vagy a Hauszmann Alajos által tervezett Balatonfüredi Yacht Club épülete.  A kiállítás június 24-én csatlakozik a múzeumok éjszakája eseményhez, amelyen lesz filmvetítés és látogatható lesz a Szent István-terem a budai Várban, de tematikus sétával is készülnek a szervezők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában