Jobb odafigyelni

2023.05.30. 18:00

Balesetet is okozhatnak a kiszáradt fák?

Veszprémi olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Veszprémből Szentkirályszabadja felé haladó kerékpárút repülőtér felőli oldalán, a keskeny erdősávban a fák jó része teljesen kiszáradt, elhalt. Úgy véli, nagyobb szélben ezek akár az útra is dőlhetnek, ágak szakadhatnak az arra járókra.

Napló

Forrás: Napló

Munkatársunk a helyszínen azt látta, hogy valóban, közvetlenül a Veszprém utáni szakaszon több száz méter hosszan a fák nagy része nem lombosodott ki, csupasz ágak meredeznek az ég felé. Nem feketefenyőkről van szó, ilyet is láthatunk néhányat pusztulófélben a kerékpárút mentén – köztudott, hogy a hazai feketefenyő-állományt gombafertőzés tizedeli –, hanem lombos fák száradtak ki, vélhetően a tavalyi szárazság miatt. És, amiért olvasónk aggodalmát is kifejezte, láttunk az út felé kidőlt fákat, letört ágakat is, ahogy azt a helyszínen készült fotók is mutatják. 

Utánajárunk, hogy az illetékesek tudnak-e a problémáról, amint választ kaptunk a kérdésünkre, visszatérünk a témára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában