Május első szombatja

2023.05.06. 13:07

Hajrá, lányok! Ma van a nemzetközi női motoros nap

Fantasztikus látni, hogy egyre több női motoros csatlakozik ehhez a különleges világhoz, és igazolják, hogy a motorozás nem csak a férfiak kiváltsága – derül ki egy amerikai motorlegenda közösségi oldaláról a nemzetközi női motoros napon, május első szombatján.

Kovács Erika

Fotó: Csapó Balázs/ MW illusztráció

 

Azt írják, az utakon való szabadságérzés és az adrenalin, amelyet a motorozás nyújt, egyedülálló élményt ad minden motorosnak. – Élvezzük minden pillanatát és osszuk meg ezt az életre szóló kalandot mindenkivel, aki csak érdeklődik iránta. Természetesen nem feledkezünk meg azokról sem, akik a hátsó ülésen élvezik ezt a páratlan kikapcsolódási formát. Balesetmentes kilométereket! Hajrá, lányok! – fogalmaznak. 

Mint ismert, a nemzetközi női motoros napot (International Female Ride Day) 2006-ban alapította a kanadai Vicki Gray, egy motorosmagazin alapítója. Első évben csak Kanadában és az Egyesült Államokban ünnepelték ezen a napon a motorozó nőket, 2007-től azonban a világ több országában is csatlakoztak a motoros nők, így 2008-tól nemzetközi, a világ minden táján szinkronizált motoros esemény lett a női motoros nap május első szombatján.

Az esemény megálmodója a női motorosokra szerette volna felhívni a közvélemény figyelmét, valamint bátorítani kívánja azokat a hölgyeket, akik eddig még nem merték rászánni magukat a motorozásra. 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában