Különleges lakhely

2024.06.22. 17:00

Kapolcs mesebeli háza, Gombor József emlékei

A bájos kis falu, a Művészetek völgye fesztivál otthona mindig is vonzotta a művészetkedvelőket és a romantikára vágyókat. Az idilli utcák között sétálva az ember szinte elmerül a művészet és a természet harmóniájában. Ebben a festői környezetben található Gombor József (1962–2021), a néhai festőművész háza, amely különleges látványával mindenkit elvarázsol. A ház falai életre kelnek a művész szívmelengető festményei által. Ahogy elhaladunk a homlokzat előtt, a színes rajzok és kedves motívumok szinte hívogatnak bennünket, hogy megálljunk és gyönyörködjünk bennük. A ház különleges hangulata a falura is kihat, hiszen mindenki, aki megpillantja, elmerül a művészet és az emlékek varázslatos világában.

Veol.hu

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Hamarosan kezdetét veszi a Művészetek völgye fesztivál, amely minden évben a művészet ünnepe Kapolcson. A fesztivál idején a falu megtelik élettel és kreativitással. Gombor József mindig is fontos résztvevője volt ennek az eseménynek, hiszen itt is bemutatta műveit a nagyközönségnek. Az ő háza és festményei most is várják a látogatókat, hogy megcsodálják és inspirálódjanak általuk.

A ház jelenleg eladó, így aki megvásárolja, magáénak tudhatja Gombor József csodálatos alkotásait is, hiszen ez nem csupán egy ingatlan, hanem művészi szentély is, ahol a festőművész szelleme tovább él a falakra festett alkotásokban. A ház megvásárlása nemcsak egy különleges lakhelyet jelent, hanem egy kaput is a művészet világába; a leendő tulajdonos Gombor József örökségét tovább őrzi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában