Nemzetközi akrobatikus rock and roll sikerek

2024.06.16. 21:16

Többször is dobogóra állhatott az Acro Dance SE Prágában

Az Acro Dance SE diadalmas hétvégét zárt nemrégiben a Prágában megrendezett nemzetközi akrobatikus rock and roll táncversenyen, ahol az egyesület táncosai négy érmet szereztek, valamint több finálés helyezést is elértek. Az eredmények fényesen tükrözik a csapat kemény munkáját és elhivatottságát, melyek együttesen vezettek ezekhez a figyelemreméltó sikerekhez, tájékoztatta lapunkat az egyesület.

Juhász-Léhi István

A verseny egyik kiemelkedő teljesítménye a Pretenders - Children nagyformációs csapaté volt, akik a szoros mezőnyben a 2. helyezést érték el. Az egyesületet képviselő legfiatalabb csapat táncosai rendkívüli összhangban és precizitással mutatták be tudásukat, melyet a zsűri és a közönség is nagyra értékelt. A csapat tagjai: Bán Szonja Szofi, Bleier Hanna, Csillag Dorka, Kishegyi Csenge, Lázár Emma, Markó Letti Dorka, Mészáros Flóra, Péter Nóra, Rakonczai Flóra, Schoffhauzer Léna, Somogyi Violetta, Szür Karina. Felkészítő edző: Tromler Kata Rebeka.

A Pretties - Junior nagyformáció is remekelt, fantasztikus lendülettel és kitartással a dobogó 3. fokára állhatott fel. A csapat látványos koreográfiája és kiemelkedő technikai tudása egyaránt elbűvölte a pontozókat és a közönséget.
A csapat tagjai: Csuka Laura Eleonóra, Fülöp-Süle Borbála, Hunyadi Zita, Molnár Míra, Molnár Vanda, Ódor Blanka, Sári Violett, Süveges Zoé, Uglik Nóra, Vasas Gréta Zsófia, Vándor Anita, Vörös Nóra Lívia, Weisz Nikolett, Weinhoffer Réka. Felkészítő edző: Tromler Kata Rebeka.

A magyar lányok Prágában fantasztikusan táncoltak Fotó: Acro Dance SE

Duo Girls kategóriában is nagy sikert arattak az egyesület táncosai, hiszen egyenes ági fináléba jutás után mindkét duó a dobogóra állhatott. Fülöp-Süle Borbála és Vándor Anita Viktória a 2., Molnár Vanda és Weinhoffer Réka a 3. helyezést érték el. Kivételes összhangjuk és technikai tudásuk révén a táncosok ragyogtak a versenyen, méltán érdemelve ki a dobogós helyezéseket. Felkészítő edző: Tromler Kata Rebeka.

További kiemelkedő eredmények

   • Rakonczai Flóra és Schoffhauzer Léna Duo Children kategóriában kiváló összhangban és technikai precizitással táncolt, végül az 5. helyezést érték el. Felkészítő edző: Tromler Kata Rebeka
   • Pixel - Children kisformáció szintén az 5. helyezést szerezte meg. A csapat tagjai dinamikus előadásukkal és remek kiállásukkal hívták fel magukra a figyelmet. A csapat tagjai: Bán Szonja Szofi, Markó Letti Dorka, Rakonczai Flóra, Schoffhauzer Léna, Somogyi Violetta, Szür Karina. Felkészítő edző: Tromler Kata Rebeka
   • Pixies - Junior kisformáció lenyűgöző előadással és egyedülálló stílussal emelkedett ki a versenyen, végül az 5. helyezéssel térhettek haza. A csapat tagjai: Fülöp-Süle Borbála, Molnár Míra, Uglik Nóra, Vándor Anita Viktória, Vörös Nóra Lívia, Weisz Nikolett. Felkészítő edző: Tromler Kata Rebeka
   • Purple Jam - Junior kisformáció lenyűgözte a közönséget és a zsűrit egyaránt különleges koreográfiájuk és magas szintű technikai tudásuk révén, mely egészen a 6. helyezésig vitte őket előre. A csapat tagjai: Csuka Laura Eleonóra, Hunyadi Zita, Molnár Vanda, Süveges Zoé, Vasas Gréta Zsófia, Weinhoffer Réka. Felkészítő edző: Tromler Kata Rebeka
   • Illusion - Ladies kisformáció előadásmódja magával ragadó volt, melynek hála az 5. helyen zártak a versenyzők. A csapat tagjai: Ihász Laura Anna, Németh Anna, Orbán Kincső, Sabján Szonja, Simon Veronika Sára, Szebellédi Izabella, Szollár Eszter. Felkészítő edző: Szalai Lili.
   • Orbán Kincső és Simon Veronika Sára Duo Ladies kategóriában a 10. helyen végeztek. A lányok fáradhatatlanul és rengeteget gyakoroltak, és az eredmény magáért beszél, csodás kört táncoltak. Felkészítő edző: Szalai Lili.
   • Kovács Benedek és Málik Adrienn Children páros kategóriában a 17. helyezést érték el. Nagy izgalommal vágtak neki első nemzetközi versenyüknek, hiszen új párosként, tapasztalt versenyzők között mutatkoztak be. Felkészítő edző: Szalai Lili.

Az egyesület vezetője, Tromlerné Rusz Rita elmondta, hogy rendkívül büszke a táncosok teljesítményére. Az elért eredmények nemcsak a sportolók tehetségét és kitartását bizonyítják, hanem a szakmai stáb felkészítő munkájának magas színvonalát is.

Fotó: Acro Dance SE

– Hihetetlenül büszke vagyok egyesületünk versenyzőire. Fantasztikus teljesítményt nyújtottak ezen a rangos nemzetközi versenyen Prágában, és igazán kitettek magukért. Minden egyes táncukban és akrobatikájukban átjött az elszántság és az elkötelezettség. Nem csupán a technikai tudásuk volt lenyűgöző, hanem az is, ahogyan a színpadon megjelenítették a szenvedélyüket és a tánc iránti szeretetüket. Biztos vagyok benne, hogy ez a sikeres verseny újabb löketet ad mindannyiunknak a további fejlődéshez és még nagyobb célok eléréséhez. Köszönöm nekik, hogy minden versenyen ilyen szívvel és elszántsággal képviselik az Acro Dance SE-t. Az edzőinknek külön köszönet a rengeteg munkáért és tudásért. És külön köszönet jár a szülői gárdának is, hatalmas hálám azért, hogy mindig mellettünk állnak és lelkesen szurkolnak. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen csapat tagja lehetek – mondta Tromlerné Rusz Rita, az Acro Dance elnöke.

Kiderült, az Acro Dance SE táncosai folytatják a kemény munkát, hogy a jövőben is hasonlóan szép sikereket érjenek el. Az edzők és támogató szülői gárda segítségével mindannyian erősödnek, mindig újra és újra megmutatják, hogy az Acro Dance SE nemcsak egy sportegyesület, hanem egy összetartó közösség, amely minden tagját ösztönzi a legjobb teljesítményre és az álmok megvalósítására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában