Szent Iván-éj

2024.06.23. 11:30

Varázslatos est a tűz körül a révfülöpi kikötőben (videó)

Száznál is többen gyűltek össze szombat estére a Szent Iván-éji programokra a révfülöpi vitorláskikötőben.

Tóth B. Zsuzsa

A tűzzsonglőrök bravúros mutatványait már száznál is többen kísérték figyelemmel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Székely Mátyás handpankoncertje egyre több érdeklődőt vonzott, sokan a fűbe telepedve hallgatták a kissé misztikus dallamokat, amelyek közé a fiatal előadó még Abba-zenét is vegyített. A különös formájú, fiatal hangszerről szólva elmondta, hogy azt 2001-ben Svájcban találták fel, de már a világ egyik legnépszerűbb, közvetlenül kézzel megszólaltatható hangszere. 

A révfülöpi Szent Iván-éji programokra sokan voltak kíváncsiak, nagy sikert aratott a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes fellépése is Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes ízelítőt adott a magyar nép kalotaszegi és vajdaszentiváni táncaiból, majd a tűzzsonglőrök műsora alatt sötétedett be az év leghosszabb napjának estje. A máglya körül aztán sokan együtt táncoltak a néptáncegyüttes tagjaival, és a Szabadidősport Egyesület III. Szent Iván-éji lampionos felvonulása zárta a napot.

Az eseményt a helyi önkormányzat, a Magyar–Finn Baráti Társaság és a Szabadidősport Egyesület Révfülöp szervezte.  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában