Ropogósabb és egészségesebb

2025.07.06. 18:30

Mutatjuk a japán street foodot – vadkovászos lángos a Balatonnál (videó)

Balatonbogláron japán technikával készítenek vadkovászos tésztából különleges street foodot. A lángos így nemcsak ropogósabb, hanem sokkal egészségesebb is lett.

Balatonbogláron egy különleges japán technikával készítik a vadkovászos tésztát: tej, víz és liszt egy részét előfőzik 94 fokon, majd így dagasztják be. A lángos ezzel a módszerrel nemcsak különlegesen ropogós, hanem mélyebb, gazdagabb ízű is lesz két nap érlelés után.

Vadkovásszal, japán módszerrel készül az újragondolt lángos Balatonbogláron.  Fotó: mesesgasztro TikTok
Vadkovásszal, japán módszerrel készül az újragondolt lángos Balatonbogláron
 Fotó: mesesgasztro TikTok

Japán technikával készül a lángos újra

Mi történik, ha a japán pékségek trükkje találkozik a magyar lángos hagyományaival? Egy balatonboglári pékség most teljesen új szintre emelte a strandkaják királyát. A kovászolás és a japán technológia találkozása nemcsak izgalmas, hanem meglepően finom végeredményt hoz. A hagyományos lángos új köntösben, mégis ismerősen érkezik vissza a tányérunkra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!