Ízletes nedűkkel várnak

2018.06.29. 18:43

Ezekkel a borászatokkal találkozhatsz a Rozé, Rizling és Jazz Napokon!

Július 6-án kezdetét veszi a Rozé Rizling és Jazz Napok, ahol a minőségi koncertek alatt különleges felhozatal várja majd a vendégeket a borok terén is.

veol.hu

Fotó: Melczer Zsolt / veszpremfest.hu

Veszprém már készülődik a Fesztiválra, alig egy hét van hátra, pénteken már a bódékat is elkezdték építeni a belvárosban.

A koncertekről korábban már írtunk a veol.hu Rozé, Rizling és Jazz Napok aloldalán, itt az ideje, hogy a borokat is bemutassuk.

A fesztivál honlapja szerencsére segítségünkre van ebben is:

DOBOSI PINCÉSZET – SZENTANTALFA

„A Dobosi Pincészet egy családi vállalkozás a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken. Alapjait a felmenők az 1700-as évek elején tették le a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű településen, Szentantalfán. A szőlőtermesztés hagyományai csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. A család jelenleg 24 hektár szőlőt művel a borvidéken, főként a Nivegy-völgyben és 1,5 hektárt Balatonfüreden.”

SKRABSKI PINCE – BALATONUDVARI

„Dr. Kopp Mária és Skrabski Árpád szellemi öröksége és a varázslatos hely, ahol az 1800-as években épült borospincénk és szőlőültetvényeink vannak, elkötelezetté tettek bennünket a minőség mellett. Értéket szeretnénk teremteni organikus borainkkal, melynek nagy részét saját szőlőink adják a Balatonra néző délkeleti oldalon, a Kis Leshegyen, ahol jelenleg 5, 5 hektáron művelünk szőlőt.”

„Olaszrizling, furmint, rajnai rizling és kékfrankos boraink születésébe kémiailag nem avatkozunk bele, őrizzük azok illatát és zamatát. A pincébe kerülő élesztővel, természetes úton erjednek boraink, megtartva ezzel a napsütötte déli lejtők erejét. A mészköves, agyagos talaj, a Balatonról visszatükröződő napfény, a hagyományokat tisztelő szőlőművelés garancia arra, hogy a palackokba csodálatos borok kerüljenek.”

HERNYÁK TOMI – ETYEK

Mindennek az alapja a szőlő, mellyel 8 hektáron gazdálkodunk. 2012-re sikerült minden szőlőnket felújítani, átalakítani, így megkezdődhet a finomhangolás korszaka, melyben a külföldön megszerzett gyakorlati tapasztalatainkat kamatoztathatjuk majd.

A jelentős hozamkorlátozás és a tudatos szőlőtermesztési, illetve borászati gyakorlat révén borainkat elegáns savak, komplexitás és valami megfoghatatlan báj jellemzi. A Sauvignon blanc, Pinot noir , Zöldveltelíni és a birtok házasításai az utóbbi években komoly elismertséget szereztek és a legkiemelkedőbb éttermek polcain sorakoznak.

VILLA TOLNAI – CSOBÁNC

A VILLA TOLNAY borászat a Balaton Északi partján található. A borászat kizárólag a badacsonyi borvidéken 12 hektár területtel rendelkezik. A borászat legkiemelkedőbb feladata, a vulkanikus bazalt talajon olyan borok készítése, melyek a helyi összetéveszthetetlen Terriort hordozzák magukban, ásványossága és savai erős háttérként, valódi és őszinte gyümölcsösséggel teszik kerekké a bort. A Villa Tolnay borászat tudatában van annak a nagy örökségnek melyet átvett: a magyar kulturális örökség egy részének megszerzésével! A borászat környezetbarát növényvédelemmel működik és hagyja a bort a palackozásig kiegyensúlyozott módon kiteljesedni. A Villa Tolnay Borászat úgy tekint a borra, mint Magyarország egyik legértékesebb kulturális örökségére.

A Villa Tolnay borászat szőlőültetvényeinek a szíve, valamint a pincészet otthona, a Csobánc hegy lábánál található. A Villa Tolnay borászat minden bora kézi erővel készül, ahol a szüret is kézzel történik.

LÉGLI OTTÓ – DÉL-BALATON

Családi birtokunk jelenleg 33 hektáron gazdálkodik. Szőlőterületeink Balatonboglár Borvidéken a Somogyi-dombság Balaton közeli lankáin találhatóak. Somogy, amely a vármegyék közül elsőként kapott címert, pajzsán egy szőlőfürtöt tartó vitézi karral, már a római kortól jelentős szőlőtermesztéssel bírt.

A változatos felszínű, védett, meleg domboldalakon, magas mész és agyagtartalmú lösztalajon, érett, zamatos, harmonikus borok teremnek. Jelentősebb szőlőültetvényeink Szőlőskislak és Szőlősgyörök hegyközségekben találhatóak. Célunk, hogy boraink a természetes értékek, mint gyümölcszamatok, savak, üdeség, és a tudatos, felelős emberi munka, mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek.

FIGULA PINCÉSZET – BALATONFÜRED

A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. A jelenleg 30 hektáros birtokon szigorú hozamkorlátozással, a korszerű és tradicionális borászati eljárások ötvözésével készítjük borainkat, amelyeket a kiemelt hazai és nemzetközi gasztronómiában értékesítünk.Honlap:http://figula.hu/

GUDEN KISBIRTOK – CSOPAK

..Borszerető barátok újraélesztették Guden Vitéz 1079-es birtokát!

Rosé-Rizling,Kékfrankos-Olaszrizling,Barbara-Vitéz.Szerelemből-Nektek!

BÜTTNER BORBIRTOK – BADACSONY

A 2015-ben alakult Büttner Borászat szőlőültetvényei a Tóti hegy déli, délnyugati és nyugati lejtőin (Hegymög-dűlő és Bodoki-dűlő) a Badacsony déli és az Örsi hegy déli és nyugati lejtőin (Öreg-hegyi-dűlő) terülnek el. Terület: 15 Ha.

„Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél, melyhez a nemzetközi mércét vesszük alapul, ahol a gyümölcs-centrikus, harmonikus borainkban ugyanúgy bemutatjuk az egyedi klíma és talaj adottságait. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása.”

KÁLI KÖVEK – KÖVESKÁL

A Szabó Gyula nevével fémjelzett Káli Kövek Borászat a Káli-medence központjában, Köveskálon található.

A Borászat célkitűzése, hogy megidézze a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözze a termőhelyek egyedi karakterét.

A hangulatos kerthelyiséggel és felújított belső vendégtérrel rendelkező borászat egész évben, mindennap 10-től este 21 óráig várja a borkedvelő vendégeket.

Honlap:http://kalikovek.hu/

KREINBACHER BIRTOK – SOMLÓ

A Kreinbacher Birtok mintegy 40 hektáron gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel, hogy elkészítse a somlói terroirt kifejező borait és tradicionális pezsgőit. Kiváló fekvésű, bazaltorgonák alatti dűlőiket organikusan művelik, a fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is dolgoznak. Pezsgőiket Méthode Traditionnelle módszerrel, legalább 22-36 hónap érleléssel készítik.Honlap:http://www.kreinbacher.hu/

MIKLÓS CSABI – MÓR

Szeretem a bor szerepét és eredményeit az életemben. Ízét, színét, mozgását, lendületét, tartalmát, fejlődését, lehetőségét és egyáltalán minden vele kapcsolatos élményt. Igen, csak azért választottam ezt a gyönyörű és vivid mesterséget. Igazából mázlim is volt, valljuk be. Van egy egészséges családi hátterem. Édesapám, aki tűzoltó, mindent megtesz a szőlőben a szép, tartalmas és biztonságos termés érdekében. édesanyám, aki a vendégvárás mellett táncot is okít, szemfülesen figyeli vendégpoharaink ürülését és persze a Tesóm, Kata, ő a csomagolás, és dekorációfelelős. Így könnyű, tudom. Bizony nem az ugrik be elsőnek, hogy mennyire összetett a szőlészkedés és borászkodás. sokkal inkább a léggitározás, az egészséges és viszonzott szerelem, amikor két oldalról süt ránk a nap. Az élmények a vendégeinkkel, a hangos, szűnni nem akaró, egészen hasfájásig tartó nevetések. Így igaz ez egy remek feladat, számtalan lehetőséggel arra, hogy olyat alkossunk, amitől elégedetten, őszinte és igazi lelki békében álmodjuk, vágyjuk jövőnket. Már volt olyan is, hogy elismerően kóstolgattam borainkat. Sőt, már egyszer majdnem teljes harmóniában is voltam magammal bórkóstolás közben a pincém előtt, de csak majdnem...még nem merek sokat beszélni magunkról, ambícióinkról, erőinkről. Majd akkor ha megszelektálnak engem is a nehéz évjáratok. ha azokat is méltósággal tudom kezelni, akkor majd talán… elöljáróban pedig annyit, hogy minden jó, ha ezerjó.

BORBÉLY PINCÉSZET – BADACSONY

A badacsonyi táj, a szőlő, a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk életét generációkon keresztül. 21 ha-os családi birtokunkon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőinkkel, a modern és tradicionális technológiák segítségével törekszünk a frissebb stílusútól az egyedi minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére. Látva a borturizmus fejlődését és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontosságát, kialakítottuk hangulatos Borházunkat és Vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 10-12 fő számára kényelmes vendégházunkban a borozgatásban megfáradt borbarátok egész évben megpihenhetnek. Nagy megtiszteltetés és siker számunkra, hogy Tamást, a család ifjabbik borászát a 2012, 2013, 2014 és 2015-ös években az „Év Bortermelője” választás 5 jelöltje közé választották.Honlap:http://www.borbelypince.hu/

PÁLFFY PINCE – KÖVESKÁL

Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert.

BOLYKI JANI – EGER

A pincészet Eger belvárosától tíz percre helyezkedik el egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 3,2 hektáron helyezkedik el négy bányaudvarban, melyek alagutakkal vannak összekötve. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. A borbemutató történhet a csendes, parkosított bányaudvarban 30 méteres falak között, vagy kóstolóhelyiségeink valamelyikében. Az udvarok akár tömegrendezvények megtartására is alkalmasak. Több 1000 fő feletti rendezvényt bonyolítottunk már le. Nagyobb létszám igény esetén sátrakkal, székekkel tudjuk bővíteni a teret.

PETRÁNYI PINCE – CSOPAK

2001-et írtunk, mikor is Csopak felső, erdők alatti részén a Szitahegyi dűlőben, első szüretével felavatásra került régóta dédelgetett álmunk a Petrányi Pince. A terület kiválasztásakor elvarázsolt minket a tóról visszaverődő „második” Nap fénye, mely kitűnő táptalajt adott a pince fölött és alatt fekvő Balatonra néző szőlőültetvényeknek, melyeket a forró nyári napokon az esti, erdőkből leáramló hűs parti szél üdít fel.

SZENT DONÁT BIRTOK – CSOPAK

A Balaton olyan időtlen vidéke a világnak, ahol az ember évezredek óta harmóniában él a természettel és élvezi az életet. Legyen szó Szent Donát korabeli római előkelőkről, középkori egyházi méltóságokról, vagy a modern kor világpolgárairól, a Balatonon midenki, mindenkor otthonára lel. A birtokon annak szellemében élünk és dolgozunk, hogy ezt az élményt minden látogatónknak átadhassuk.

Birtokunkat Szent Donátról, a csopaki szőlők nyári viharok elleni védőszentjéről neveztük el. A Pannónia korában élt ókeresztény szent egyben történelmi kapocs is számunkra, mely összeköti a helyi borkultúra római kezdetét, Csopak szőlőinek 1000 éves egyházi múltját valamint a jelen kor éghajlati kihívásait.

LAPOSA BIRTOK – BADACSONY

A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. A pince borai a vulkanikus tanúhegyek legjobb fekvésű területein elhelyezkedő, mára már 12 hektár területen fekvő szőlőkből készülnek. A borvidéki hagyományoknak megfelelően fehérborok. Fajtát tekintve pedig: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Kéknyelű, Szürkebarát, Juhfark, Furmint és a Laposa Rosé ami Pinot Noirból készül. Zsófi és Bence a családi hagyományokat követve együtt vezetik a Birtokot.Honlap:http://www.bazaltbor.hu/

JÁSDI PINCÉSZET – CSOPAK

A Jásdi Pince tulajdonosai – a Jásdi házaspár -a borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen, 15 hektár területen.

A borvidék zászlós borának alapanyaga Olaszrizling az ültetvények legnagyobb része, de kitűnő minőségben terem itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres is.

A pince maga a XVIII. század végén épült, 1849-tol Ranolder János veszprémi püspök családi borgazdaságának központjaként szolgált, és itt alapozták meg a csopaki borok hírnevét.

KARDOS GÁBOR – TOKAJ

Kardos Gábort sokan ismerhetik a DiVinoból, a Présházból vagy a Happy Hungarian Wine-tól és természetesen a mádi Kardos Szőlőbirtok borászaként is. Bár a család régóta foglalkozott folyóbor készítésével és eladásával saját kocsmájukban, Gábor eleinte más szakmák felé kacsintgatott. Végül azonban mégis a bor mellett kötött ki, így elhatározásának köszönhetően 2008-ban a család átállt a minőségi bortermelésre és hamarosan forgalomba kerültek az első palackos tételek. A család a Betsek, Padihegy és Szilvás dűlőkben rendelkezik területekkel. A munkamegosztás egyszerű: az édesapa a szőlész, a fiú a borász.

FRITTMANN PETI – KUNSÁGI BORVIDÉK

A Frittmann névvel fémjelzett borokat családi vállalkozásban, Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készítjük. Az ország legnagyobb borvidékén már a szüleink, nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el ettől a hagyománytól: a két legifjabb fiú is borászatot tanult és mára bekapcsolódtak a pincészet mindennapi életébe, így szinte az egész család szerepet vállal a borászat életében. A szülőktől örökölt családi birtokunk bővítésével jelentős pincészetté nőttük ki magunkat. 1987-től új alapokon működött a szőlészeti-borászati vállalkozás, melyet 1998 óta Kft. formában tovább fejlesztettünk. Ez idáig már 50 hektár saját telepítésű hagyományos, karós és kordon művelésű szőlőültetvény van a családunk birtokában, továbbá egyes fajtáinkhoz a környező gazdáktól integrálunk válogatottan jó minőségű szőlőt.

GERE ANDI – VILLÁNY

Mindenkinek, aki álldogált már jó tíz perceket egy bolt borpolcánál, feltűnhetett, hogy a Gere név nem csak egy féle címkén található. Vagy, ha nem tűnt fel, az sem furcsa, Andi szerint sokak fejében csak

a Gere márka van meg, az, hogy több pincészetet takar, nem. Pedig takar, nem is kettőt, hanem mindjárt hármat. Az egyik Gere Attila Pincészete, ahol Andi is dolgozik, a másik Gere Tamás és Zsolt Pincészete, valamint Andiékhoz tartozik a Gere & Weninger márka, mely Franz Weninger borásszal való közös vállalkozás. A két apa, Gere Attila és Tamás másodunokatestvérek voltak és úgy esett, hogy mindketten egy Wéber lányt vettek feleségül. A lányok hozománya pedig szőlő volt, így egy ideig együtt borászkodtak a Wéber pincében, később külön utakra indultak és saját pincészetet alapítottak. “Mindkét helyen már a második generáció is részt vesz a borászat mindennapi életében, nekem is erről szól az életem és bár sokat jövök-megyek, abszolút benne vagyok édesapámmal a napi folyamatokban” – mondja Andi.

KONYÁRI PINCÉSZET – DÉL-BALATON

A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodunk, és évente körülbelül 230 ezer palackot forgalmazunk. a Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreghegy- vagy Szárhegy, Bánomhegy, Jánoshegy, Sinai-hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatjuk újra művelés alá. Ezek a területek mind kivételes adottságú termőhelyek, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250m tengerszint feletti magasságon.

A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnénk létrehozni.

BUSSAY DOROTTYA – CSÖRNYEFÖLD

Családi pincészetünk a hármas határ közvetlen szomszédságában, Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található. Hozamkorlátozással 5,5 hektáros saját telepítésű ültetvényünkön egy tőkénk egy palack bort ad. Boraink még a gyengébb évjáratokban is rendkívül koncentráltak és testesek, kimagaslóan szép savszerkezettel bírnak. Számunkra a borászkodás egy olyan hivatás, mellyel próbálunk értéket teremteni hagyományos formában.

BÉLA ÉS BANDI – BALATONSZŐLŐS

Fodor Béla és András két, szemtelenül fiatal borász. Pincészetüket Béla és Bandi Borászatnak nevezték el, különös ismertetőjelük boroscimkéiken pedig egy traktor. Ők lettek így a nép egyszerű gyermekei, a szegény ember legkisebb fiai, akik szerencsét próbáltak és bejött nekik, akár tudatos marketingmunka, akár nettó jófejség áll a háttérben. A Balatonfüred-Csopaki borvidéken belül, Balatonszőlősön és Füreden van kb. 10 hektár szőlőjük, elsősorban sauvignon blanc és muskotály. Vásárolt szőlőből rozét is készítenek. Boraik jellemzően frissek, ropogósak, gyümölcsösek, de nem mennek el a túlzott parfümösség irányába. Pont ők biztosan nem sértődnének meg, ha azt mondanám, hogy elsőrangú fröccsborok, persze semmiképp sem kizárólag. Ha látunk ilyen traktoros bort, próbáljuk meg, jó arcok a srácok, jók a boraik, megérdemlik.

SKIZOBOR – BADACSONY

SKIZO. A NÉV. Ami arra a szinte már meghasonlott állapotra utal, amit a világban létező ellentmondások okoznak bennünk. Amikor a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang látszólag felbomlik, és úgy érezzük, választanunk kell.

SKIZO. BOR ÉS BORÁSZAT. Amiben nehéz meghozni a kiegyensúlyozott döntést. Iparszerű bortermelés vagy daccal és büszkeséggel művelt, évszázados kicsiny dűlők? Modern technológia vagy a hagyományos „apáink is így csinálták” szellem? A világ borvidékein bizonyított szőlőfajták vagy a mi Kárpát-medencei szőlőfajtáink? Globalizált élet vagy a vidéki életforma és magyar lelki alkat? Egymás ellenében ható fogalmak ezek? Szerintünk nem, mert külön-külön és egyszerre is igazak.

HOMOLA PINCÉSZET – PALOZNAK

A paloznaki Homola Pincészet 2009 óta készít borokat a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken. A 15 hektáros birtokon 4 nagy dűlő adja a termés alapját, a Gölye-mál Alsóörsön, a Lapi dűlő Tihanyban, a Sáfránykert és a Hajnóczy dűlő Paloznakon. A pincészet borai Homola Szabolcs tulajdonos és Homonna Attila főborász közös munkájának gyümölcsei, akik igyekeznek a 100%-ot kihozni a balatoni területekből. Nagy hangsúlyt fektetnek a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei, mint a Sáfránykert Olaszrizling, a Hajnóczy Olaszrizling, a Parti Szél cuvée vagy a Kékfrankos. A pince büszkesége, a 100% borcsalád (100% Balaton, 100% Rizling és 100% Habzó Rozé) a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.Honlap:http://homolapinceszet.hu/

SZENT TAMÁS PINCÉSZET – MÁD

Tizenegy dűlőben dolgozunk, melyek nagy része Mádon található. A Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet elsődleges céja, hogy különleges termőhelyi adottságokat kifejező borokat készítsen. a birtokösszetétellel és -mérettel csak a magas minőséget és egyediséget képviselő borok készítése lehet a cél, úgy, hogy méltó legyen a mádi termelői filozófiához. Alapvetően három kategóriát készítünk: száraz borok, fürtös aszúfeldolgozás magas beltartalommal és az aszúbor. A pincészet jelenleg 25 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő.

DÚZSI TOMI – SZEKSZÁRD

A nagyszülők munkája után 3,3 ha Kékfrankos szőlőt sikerült kárpótlási jegyen vásárolni Sióagárd-Lányváron, ezzel indult a „Szegzárdi” magánvállalkozásunk 1994-ben. Az első borunk az 1992-es évjáratú Kékfrankos-Merlot Cuvée volt, mely az akkor nagy jelentőségű Országos Borversenyen 1994-ben aranyérmes lett. Ezzel a borral szereztünk ismertséget és elismertséget, mint önálló borászat a szakmában. Elsősorban vörösborokat készítettünk, és azt is Kékfrankosból, mivel ezzel a fajtával rendelkeztünk. Szortimentünket a Kékfrankosok és a Kékfrankos alapú cuvée-ek alapozták/alapozzák meg. Induló borászati filozófiánk az volt, hogy a meglévő alapanyagból kell a fajtaválasztékot produkálni, és a maximumot kihozni.

MADARAS PINCE

Kézműves, nagy szakmai alázattal elkészített borainkat mindenkinek ajánljuk aki szereti a friss,fiatalos, üde izeket.A pincézet,csodálatos természeti környezetben, a dörgicsei-medencét északról lezáró vulkanikus eredetű Halom-hegy déli lankáin található. A birtokot 2006 óta folyamatosan fejlesztjük és terveink között szerepel az elkövetkező időkben egy vendégház kialakítása,ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik a Balatonra, és a dörgicsei szőlőterületekre.

CSENDES DŰLŐ – BADACSONY

Az Örsi-hegyen fekvő, kivételes adottságú szőlőterület több mint 40 éve van a családunk tulajdonában. Jelenleg három hektárt művelünk, és négy fajtánk van: olaszrizling és szürkebarát, valamint hárslevelű és kéknyelű. A Kisörs-hegyen a vörös homokkő, valamint a lösz biztosítja a talaj jó kálium- és mikroelem ellátottságát, ez a változatosság adja az itteni borok savakban gazdag, testes, minerális jellegét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában