Egy szép ékszerhez hasonlít

2017.12.06. 10:00

A jól megtervezett menyasszonyi csokor teszi teljessé az összképet

A menyasszonyi csokor megtervezése nem egyszerű feladat. A csokornak összhangban kell lennie a ruhával, az ara hajszínével, frizurájával, sminkjével és nem utolsó sorban passzolnia kell az egyéniségéhez, sőt, még az alkatához is.

Borsos Renáta

Amint a vintázs stílus teret hódított magának a lakberendezésben, a dekorálásban, az öltözékben, úgy a csokrok tekintetében is élen jár. Az irányzat kedvelőitől nem áll távol a romantika, az érzékenység, a finom és könnyed báj, e tulajdonságok tükröződnek vissza az általuk kért és tervezett menyasszonyi csokrokban is – tudtuk meg Lantos Krisztina tapolcai virágkereskedőtől. – A stílus kedvelői konkrét elképzeléssel érkeznek, mivel személyiségjegyeikben hordozzák a finomságot, a nőiességet, a romantikus alkatot, így kérésük is ez irányba halad. A vintázs csokrokat, klasszikus virágokból kötik számukra, mindig pasztell árnyalatúak, lágy barack, vagy krémszínben pompáznak, egy kis mentával kiegészülve. Az üde és friss pasztell zöld hatást, a most nagyon kelendő kövirózsa használatával érik el igazán. Az irányzatot követő bokréta főbb virága a hortenzia, a rózsa, a szellőrózsa és a tulipán. Az alakjukat tekintve, a törékeny hölgyek kezében az apró kézi csokrok mutatnak a legszebben, olyan hatást keltenek, mintha az imént szedték volna a virágokat a mezőn. Elvétve olyan eset is előfordul, amikor a hölgy tanácstalan, ilyenkor a virágkötő több szempontot is figyelembe vesz, mire eljutnak a megfelelő csokor kiválasztásáig. Fontos lehet a ruha fazonja, anyaga, stílusa, illetve a menyasszony alkata. Egy magas hölgynél csepp alakú, vagy hosszúkás, leomló virágcsokor mutat esztétikusan. Az alacsony nőnek a kicsi körbokréta mutat jól a kezében, mivel optikailag nyújtja őt.

Ma a menyasszonyi csokornak illeszkednie kell a menyasszony egyéniségéhez, alkatához, ruhájához, frizurájához, sminkjéhez. Valóságos ékszere a csokor a menyasszonynak Fotó: Borsos Renáta

Az extremitással szintén számolnak és készülnek a virágárusok, így az olyan menyasszonyoknak is tudnak személyre szabott csokrot kötni, akik merészebbek, és a vagányabb stílust követik. Ilyen esetekben, úgynevezett formacsokrot készítenek, amely lehet szív vagy félhold alakú, és olyan virágok vannak benne, mint például az orchidea, a kála vagy akár a flamingóvirág.

– Amennyiben a hagyományos esküvőket nézzük, akkor számolni kell azzal, hogy a menyasszonynak két csokra van. A saját, illetve az eldobós csokor. Az utóbbiban rendszerint ugyanolyan virágok vannak, mint a fő csokorban, csak kisebb és letisztultabb a stílusa. A legutóbbi trend szerint több darabból állítják össze, így amikor az újdonsült feleség eldobja, legalább három irányba repül.

Stílustól és formától függetlenül az esküvői csokor olyan, mint egy ékszer, általa kerül fel az i betűre az a bizonyos pont. Teljessé varázsolja az összhatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában