ássunk a kérdés mélyére!

2018.04.19. 12:42

Melyik pontjára érkeznénk a Földnek, ha lefúrnánk Veszprém megye közepén?

Bizonyára sokan eljátszottak már a gondolattal, a Föld melyik részére érkeznénk, ha egy nap elkezdenénk ásni a lakhelyünkön.

veol.hu

Gyerekkorában még mindenki úgy tudta, hogy a bolygó alsó felén fejjel lefelé járnak az emberek, azóta benéztünk egy-két földrajzórára, és ez megingatta bennünk ezt az elképzelést.

Abban viszont még mindig jó hinni, hogy pár évnyi kubikusmunkával az ember simán átérhet " target="_blank" rel="nofollow noopener">Ausztráliába, ami, lássuk be, nem egy rossz opció.

A kérdés feltérképezéséhez vegyük Veszprém megye közepét, ami köztudottan Városlődön van, ásás helyett nyissuk meg a következő honlapot, írjuk be a településnevet, és nézzük, valóban a kenguruk földjén landolunk-e.

Amit rögtön látni fogunk, az a rengeteg víz körülöttünk, ugyanis a Csendes-óceánban fogunk felbukkanni, nem messze (?) Új-Zélandtól, és hogy a pontos koordinátákkal se maradjunk adósak: -47.143850, -162.350080 (47° 8' 37.9„ S, 162° 21' 0.3” W)

Innen alig 800 kilométernyi úszással elérhetjük Wellingtont, onnan pedig már csak egy ugrás az áhított úti cél, " target="_blank" rel="nofollow noopener">Ausztrália.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában