Párkapcsolati receptek

2017.11.22. 12:38

Ne egymás mellett éljenek a párok

Csodarecept nincsen arra, hogy mire ügyeljünk, hogy a párkapcsolatunk ne vegyen rossz irányt.

Tóth B. Zsuzsa

Minden párkapcsolatban, házasságban szinte menetrendszerűen jelentkeznek olyan, eleinte jelentéktelennek tűnő problémák, amelyek megfelelő odafigyelés nélkül idővel válaszfalakká nőhetnek a társak között – mondja Tarr Éva párkapcsolati és házassági tanácsadó.

– Az eltávolodás és egy megcsalásos helyzet is lehet különleges attól függetlenül, hogy a legtöbb párkapcsolat ezekkel a problémákkal küzd. Sok ok állhat a háttérben, minden eset más, az érintettek is másként élik meg helyzetüket. Vannak olyan párok, akik nagyon eltérő érzelmi intelligenciával rendelkeznek és ez egy örökös konfliktusforrás a kapcsolatukban. Nagy feladat ezt áthidalni és önfejlesztésbe kezdeni. Érdekes az a helyzet is, amikor egy válás után nem találják a felek egymással a közös hangot még a gyermekeik érdekében sem és keserítik egymás életét. De számomra a legkülönlegesebb azt elérni, hogy lássák meg az emberek, és döbbenjenek rá, hogy addig miért veszekedtek annyit, miként generáltak konfliktusokat, csak azért, mert nem ismerték egymást. Mitől érezné a társuk igazán szeretve magát? Fedezzék fel a közös munka során azt, hogy nem kellenek nagy dolgok ahhoz, hogy harmonikusan éljenek egymással és ne egymás mellett társas magányban, boldogtalanul.

Jó látni, ha ráéreznek és megértik, hogy mitől tudnak a párkapcsolatban az érzelmek újra életre kelni, mitől tud a kapcsolat újra szeretetteljes lenni. Úgy, hogy közben megízlelik a változás aromáját, hogy örömüket lelik ismét egymásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában