Pápa

2017.11.22. 12:57

A párválasztásról keresztény szemmel

Modern, rohanó világunkban nem jut elég, minőségi idő a társas kapcsolatokra – véli Schrei Balázs tanár.

Laskovics Márió

Schrei Balázs tanár, kántor és felesége, Forsthoffer Judit egyházzenész, énektanár saját életpéldájukon keresztül, könnyed stílusban beszélt a párválasztásról Fotó: Laskovics Márió

Párválasztásról, kapcsolatépítésről tartott ifjúsági előadást Schrei Balázs tanár, kántor és felesége, Forsthoffer Judit egyházzenész, énektanár kedden a Szent Benedek-plébánia hittantermében, a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája szervezésében. Az előadók saját életpéldájukon keresztül, könnyed, humorral fűszerezett stílusban beszéltek arról, hogy mitől több a házasság, mint a párban élés, az élettársi viszony.

- Az ember társas lény, de igaz társra találni nem könnyű. A legfontosabb, hogy biztos, egészséges, külső visszajelzésekből realizálódó énképpel és öntudattal rendelkezzünk. Ehhez a közösségi oldalak használata helyett járjunk társaságba. Legyen bennünk humor, alázat, és mindennapos Isten felé fordulás. Azért élnek többen párban, mint házastársként, mert kihagyják Istent a kapcsolatukból – osztott meg pár jó tanácsot Schrei Balázs, aki huszonkét éve foglalkozik gyerekekkel.

Schrei Balázs tanár, kántor és felesége, Forsthoffer Judit egyházzenész, énektanár saját életpéldájukon keresztül, könnyed stílusban beszélt a párválasztásról Fotó: Laskovics Márió

Mint mondta, munkájában is azt tapasztalja, hogy mai, rohanó világunkban sajnos elmarad az egymásra szánt idő, pedig fontos volna nem csak a pár-, de egyéb kapcsolatainkban is.

- Egyre több felé oszlik el az ember figyelme, illetve mindent fel akarunk gyorsítani. Azonban az emberi szervezetet, érzéseket nem lehet megerőszakolni, mi nem robotok vagyunk – fűzte hozzá.

Megjegyezte, a szerelem egyfajta betegség. Hosszú távon buktatókkal teli, elferdítheti az ember gondolkodását. A házasság a szerelem halála, hála Isten. Mert megszünteti annak feszültségét. Amint rájövünk, hogy a társunkkal le tudnánk élni az életünket, megköthető a házasság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában