a logisztika napja

2018.04.20. 08:19

Raklapokat festettek a veszprémi egyetemisták

Négy csapat részvételével rendezték meg a logisztika napja alkalmából kiírt raklapfestő versenyt a Pannon Egyetem parkolójában.

Heffler Péter

A Hegylakók csapata a Pannon Egyetem hallgatóiból állt össze Fotó: Heffler Péter/napló

Országszerte nyílt napokkal, üzemlátogatásokkal, konferenciákkal készültek a cégek, intézmények, közülük a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Veab logisztikai munkabizottsága és az EPAL ezúttal is színes programmal tűnt ki. Az egyetem parkolójában harmadszor rendezték meg a raklapfestő versenyt, melyre a hallgatók mellett a környék vállalatainak jelentkezését is várták. – Van egy mesterszakunk, az ellátási menedzsment, ami korábban logisztika néven futott, és ezért kapcsolatban állunk olyan vállalatokkal is, amelyek szállítmányozással foglalkoznak. Innen jött annak idején az ötlet, hogy mi is megemlékezzünk a logisztika napjáról – mondta lapunknak Vajda Tünde, a Pannon Egyetem Kommunikációs Központjának vezetője.

A Hegylakók csapata a Pannon Egyetem hallgatóiból állt össze Fotó: Heffler Péter/napló

Bár idén csak négy csapat ragadott ceruzát, ecsetet vagy festékszórót, tavaly kilenc társaság versengett a győzelemért. Ennek kapcsán jegyezte meg még a verseny elején Freund Anna, a Pannon Egyetemről és a Corvinus Egyetemről érkezett versenyzők négyesének vezetője, hogy idén valószínűleg könnyebb dolguk lesz hozni az elmúlt két év eredményét, vagyis az első háromban végezni.

Voltak, akik a gyárak közötti szállítmányozási munkafolyamatot, mások teherautókat, helikoptereket, óriás hajókat, megint mások pedig két kamion között spárgázó Jean-Claude Van Damme-ot álmodtak raklapjukra. Végül utóbbi, a Pannon Egyetem műszaki menedzser szakos hallgatóiból álló négyes – holtversenyben a Grundfos székesfehérvári különítményével – a második helyen végzett, míg a raklapfestő versenyt a Pannon Egyetem és a Corvinus Egyetem összevont csapata nyerte a négy induló együttesből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában