Hazánk ékköve a Balaton

2017.11.13. 20:26

Beszélgetés Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral

Az oktatás, az egészségügy és a sport hármasa az együtt kell, hogy fejlődjön, egyiket sem lehet leválasztani a másikról.

Szendi Péter

Tuzson Bence családja imád a Balatonhoz járni. Füred környékén pihennek, itt van nekik nyaralójuk Fotó: archív

Az országjárás hatodik állomásán, Balatonfüreden Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tartott előadást. A Balatonnal kapcsolatban kérdeztük a fideszes politikust.

Tuzson Bence családja imád a Balatonhoz járni. Füred környékén pihennek, itt van nekik nyaralójuk Fotó: archív

– A Balaton évről évre fejlődik, idén is sok támogatást nyújtott az állam az önkormányzatoknak. Az idei támogatásokat, az idegenforgalmat ön hogyan értékeli?

– Nagyon jó irányba haladunk, fejlődik az idegenforgalom, a turizmus Magyarországon, ami önmagában jó jel. Mindez a belföldi és külföldi vendégek adataira egyaránt vonatkozik. Természetesen van még hova fejlődnünk. Az, hogy a vendégéjszakák száma tovább nőjön hazánkban, ahhoz még nagyon sokat kell tennünk. A Turisztikai Ügynökség pont ezért jött létre, hogy egy olyan keretet adjon a fejlesztéseknek, ami aztán már támogatja, illetve elősegíti ennek a térségnek a fejlődését. Most már kiemelt turisztikai régiók is vannak Magyarországon, az egyik ilyen a Balaton régió, ahol akár a hajóforgalom fejlesztésével és más turisztikai beruházásokkal sokat tehetünk nemzeti kincsünkért. A Balaton az ékköve hazánknak.

– Az utóbbi időben sok óvodát, iskolát, egészségházat felújítottak, bölcsődét építettek a térségben. A kormány továbbra is kívánja ilyen módon támogatni az oktatást és az egészségügyet?

– Kiemelt számunkra az oktatás, az egészségügynek a finanszírozása, és a sportnak a támogatása is. Az, hogy sportcsarnokokat építünk, az abból a szempontból nagyon jelentős, hogy ha megnézi, akkor a kisgyerekeink még nagyon fittnek mondhatóak, de 18 éves korukra a gyerekeknek ez az előnye sajnos elmúlik. Ott már a fittségi mutatók sokkal rosszabbak, sőt az elhízási arány is folyamatosan növekszik. Azzal, hogy sportolási lehetőséget biztosítunk, sokkal egészségesebbek lesznek a fiatalok. Mindez látszik már a felméréseken, illetve a sporteredményeken is. Ezen az úton tehát érdemes tovább haladni. Az oktatás, az egészségügy és a sport hármasa az együtt kell, hogy fejlődjön, egyiket sem lehet leválasztani a másiktól.

– Végezetül engedjen meg egy személyes kérdést. Önnek mit jelent a Balaton?

– Én már a gyerekeim szempontjából tudom ezt megítélni. Négy gyermekem van, mindegyikőjük imád ide járni. Mindig Füred környékén pihenünk, nekünk itt van nyaralónk. Egész évben azt várják, hogy végre eljöjjön a nyár, és itt a Balatonon vakációzhassanak. Számomra annál nagyobb dolog nincsen, mint a gyermekeimnek az örömét látni, és szerencsére itt a tónál ez az öröm megadatik nekem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában