Veszprém

2017.09.15. 14:00

Csökkenthető a rák kialakulásának kockázata

A rákszűrés fontosságát hangsúlyozták és az új gyógymódokról tartottak előadásokat szakemberek a Magyar Rákellenes Liga rendezvényén a Csolnoky kórházban.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton

A négy állomásból álló országjáró körúttal arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy a gyógyítási folyamatban a társadalomnak, az ellátórendszernek és az egyénnek is megvan a maga felelőssége, fogalmazott Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Fotó: Pesthy Márton

Hangsúlyozta, az edukált, tájékozott beteg eredményesebben veszi fel a harcot a betegséggel. Az elnök felhívta a figyelmet arra is, az Európai Rákellenes Unió tizenkét pontból álló kódexében szereplő tanácsok betartásával csökkenthető a rák kialakulásának kockázata.

Fotó: Pesthy Márton

Dávid Gyula, a roadshow-nak otthont adó Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója megnyitójában kiemelte, a rendezvény közelebb viszi az onkológiai centrumban folyó munkát az érdeklődőkhöz.

Fotó: Pesthy Márton

A roadshow veszprémi állomásán a legújabb kutatási eredményekről és azok gyakorlati tapasztalatairól is beszámoltak a szakemberek.

Fotó: Pesthy Márton

A tüdőrák gyógyításának új lehetőségei mellett az immunterápiás kezelésről – amelynek lényege, hogy fokozza a szervezet védekezőképességét, hogy az képes legyen visszaszorítani a tumort – is tartottak előadást szakorvosok, akik mellett dietetikus, gyógytornász és pszichoterapeuta beszélt a daganatos betegek kezelésében hasznos táplálkozási tanácsokról, mozgásformákról és a lelki segítségnyújtás fontosságáról.

Fotó: Pesthy Márton

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában