Prémium termék legyen

2018.03.28. 07:21

Célzott fejlesztések szükségesek a Balaton térségére

Akkor tud a kormány jelentős támogatási forrást hozni vidékre, ha tudják, hogy miben szenvednek hiányt.

Tóth B. Zsuzsa

Varga-Dani Barbara, Fenyvesi Zoltán, Németh Zsolt és Krisztin N. László a konferencián Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Erről beszélt Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a turizmus kitörési pontjai lehetőségeiről tartott konferencián a badacsonytomaji Hotel Bonvinóban kedden.

Varga-Dani Barbara, Fenyvesi Zoltán, Németh Zsolt és Krisztin N. László a konferencián Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- A turizmus kiemelt területe a kormánystratégiának, a GDP tíz százalékát adja, az elkövetkező években ezt 16 százalékra kell emelni, akkor 450 ezer fő dolgozhat a turizmusban. Ehhez az kell, hogy a támogatások a helyükre kerüljenek – mondta Fenyvesi Zoltán. Szólt továbbá a kerékpárutak fejlesztése és a zarándokturizmus élénkítése fontosságáról. Krisztin N. László polgármester hangsúlyozta, hogy a térség önkormányzatai, a turizmussal foglalkozó civil szervezetek és vállalkozók számára világos, hogy milyen irányt kell követni.

- A turizmus biztosítja az itt élők jövőjét, ezt kell meglovagolni. Ezért az önkormányzat és a vállalkozások is tettek lépéseket – mondta a polgármester. Varga-Dani Barbara, a Magyar Turisztikai Ügynökség regionális marketingigazgatója hangsúlyozta, hogy a balatoni úti célok közül az első háromban szerepel Badacsony, országos szinten az első tízben van. Az ügynökség magas minőségű prémium termékké fejlesztené fel a térséget. Koncentrált fejlesztés szükséges ehhez, a kikötői városkaputól kezdve mindenütt minőségi szolgáltatások szükségesek – mondta Varga-Dani Barbara. Hozzátette, hogy ki kell emelni a helyi termékeket, mindezekkel lehet négy évszakossá tenni a Balatont.

Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke a kerékpáros turizmus lehetőségeiről szólt. Németh Lajos meteorológus arról beszélt, hogy a szabadtéri programok szervezése során hozzá kell szokni, hogy a négy helyett szinte csak két évszakkal számolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!