Jól halad a kivitelező

2018.06.04. 17:30

Új burkolatot kap a megyehegyi út

Két kilométeren kezdődött meg a Szentkirályszabadja és Balatonalmádi közötti útszakasz felújítása a napokban.

Marton Attila

A kivitelező május végén kezdte meg a munkát a Balatonalmádi és Szentkirályszabadja közötti szakaszon Fotó: Pesthy Márton

Júliusra készül el

A 7217-es jelű út Balatonalmádiból kivezető megyehegyi szakasza már rendkívül rossz állapotban volt, a burkolati hibák miatt 60 kilométer per órás sebességkorlátozást is bevezettek. Az útfelújítás júliusra készül el.

A Balatonalmádiból kivezető út két kilométer hosszú szakasza az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból újul meg nettó 427 millió forintból – közölte kérdésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője. A kivitelező május utolsó napjaiban kezdte meg a munkát: félpályás korlátozás mellett árokrendezési, majd burkolatmarási munkát végeztek. A következő hetekben új kiegyenlítő- és kopóréteget épít a kivitelező a teljes, fel-újításban érintett szakaszon, majd megújítják a szükséges forgalomtechnikai jelzéseket, végül új burkolati jeleket festenek fel. A kivitelezőnek július végéig kell elkészülnie az útfelújítással.

A kivitelező május végén kezdte meg a munkát a Balatonalmádi és Szentkirályszabadja közötti szakaszon Fotó: Pesthy Márton

A munkálatok háromnegyed része befejeződött

Ahogyan arról lapunkban már beszámoltunk, az útszakasz balatonalmádi belterületi része három kilométer hosszan hazai forrásból újul meg őszre. A munkálatok háromnegyed része befejeződött, a hiányzó szakaszt ősszel, az ivóvízhálózat rekonstrukciója után fejezi be a kivitelező, tette hozzá a kommunikációs osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!