Új távlatok nyílnak

2018.10.13. 15:00

Három és fél milliárd forintos fejlesztési támogatást kap Várpalota

Az egészségügyi ellátás, a Thury-vár és az inotai iparterület fejlesztésére fordítja Várpalota azt a 3,5 milliárd forintos támogatást, amelyet a kormány biztosít a városnak.

Szabó Péter Dániel

A Thury-vár egyedülálló hadtörténeti kiállítással gazdagodhat Fotó: Szabó Péter Dániel

Mindezt Campanari-Talabér Márta, a város polgármestere és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség ország- gyűlési képviselője jelentette be pénteken Várpalotán.

Kontrát Károly és Campanari-Talabér Márta a 3,5 milliárd forintos fejlesztési forrás bejelentésekor

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök márciusi, várpalotai látogatásán elismeréssel szólt a helyiek városépítő munkájáról, és ígéretet tett a városi fejlesztések kormányzati támogatására.

– Ez vált valóra most a Várpalota számára elkülönített 3,5 milliárd forinttal, amelyet három területre fordíthat az önkormányzat. Az egészségügy területén a járóbeteg-szakellátás színvonalának, hozzáférhetőségének és gyorsaságának fejlesztésére fordítja a város a támogatás egy részét, a Thury-vár esetében pedig egy nagyszabású, egyedülálló hadtörténeti kiállítást, valamint szálláshelyek kialakítását tervezzük. Emellett az inotai ipari területen található önkormányzati tulajdonú területrészen az eddig hiányzó alapinfrastruktúra kialakítását és egy 1500 négyzetméteres csarnok felépítését valósítja meg az önkormányzat a most kapott támogatásból. Ezzel befejeződhet a Thury-vár teljes felújítása, és olyan egyedi turisztikai célponttá válhat, amely a jövőben önfenntartását is biztosíthatja – mondta el a részleteket Campanari-Talabér Márta polgármester.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, tovább folytatódik Várpalota fejlődése.

– Az előző ciklusban a 8-as főút várost elkerülő szakaszának megépítése volt a legfontosabb projekt. A rég várt beruházás márciusi átadásával több évtizedes álom vált valóra Várpalotán. A most megítélt 3,5 milliárdos támogatás révén új távlatok nyílnak a városban, az egészségügy, a turisztika és a munkahelyteremtés területén is nagyot léphet előre a település – jelentette ki Kontrát Károly.

A politikus hozzátette, ehhez biztos hátteret nyújt az önkormányzatnak a magyar állam, hiszen az ország gazdasága jó állapotban van, ez teszi lehetővé, hogy saját forrásból ilyen jelentős fejlesztések való­suljanak meg például Várpalotán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!