sajtótájékoztató

2018.10.08. 07:00

Segítenek, ha panasza van a fogyasztónak

Újabb két, ezúttal a kereskedőváltásról és a közműcsatlakozásról szóló kiadvánnyal segíti a fogyasztók tájékoztatását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Leitner Vera

Zsuppán Attila és Szentirmay Melinda a sajtótájékoztatón. A füzetek megtalálhatók az ügyfélcentrumokban

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Panasza van? Segítünk! című fogyasztóvédelmi kiadványsorozat ötödik és hatodik részét mutatta be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Veszprém Megyei Kormányhivatallal közösen a napokban a megyeházán. Zsuppán Attila, a MEKH kommunikációs munkatársa elmondta, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemcsak felügyeli az energia- és vízellátást, hanem a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva szabályozza az energetikai piacot, illetve engedélyezi a közműszolgáltatók működését. Szentirmay Melinda, a MEKH fogyasztóvédelmi főosztályvezető-helyettese ismertette a most megjelent füzetek részletes tartalmát.

Zsuppán Attila és Szentirmay Melinda a sajtótájékoztatón. A füzetek megtalálhatók az ügyfélcentrumokban
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az 5-ös számú fogyasztóvédelmi füzet célja, hogy segítse az eligazodást a felhasználókkal kapcsolatban álló energia- és közműszolgáltatók között, illetve tájékoztatást nyújtson a kereskedőváltásról. A 6-os számú kiadványban a MEKH olyan kérdésekre ad közérthető válaszokat, mint például, hogy mi a teendő ingatlanvásárlás után vagy ha új csatlakozás, bekötés kialakítását tervezi a felhasználó, milyen szolgáltatóval kell ilyenkor szerződést kötni, mi a szerződéskötés menete, hogyan alakul a csatlakozás folyamata.

A fogyasztók tájékoztatását segítő Panasza van? Segítünk! sorozat két legújabb füzete megtalálható a szolgáltatók ügyfélcentrumaiban, valamint elérhető a MEKH honlapján, a korábbi kiadványokkal együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!