elképesztő különbségek

2018.11.23. 10:37

Hol tankolhatunk a legolcsóbban Veszprém megyében?

Pénteken ismét csökkent az üzemanyagok ára, ennek kapcsán körülnéztünk, hol tankolunk a legdrágábban és hol a legolcsóbban a megyében.

veol.hu

Józan paraszti ésszel úgy gondolná az egyszeri autós, hogy a Balaton-parton kicsit drágább, a megye belsejében pedig olcsóbb a gépsárkányba való nafta, ehhez képest a holtankoljak.hu adatai alapján azt tapasztaltuk, hogy a rekordot egy pápai benzinkút tartja a Külső Veszprémi úton – itt 401,9 forintba kerül egy liter 95-ös benzin, azaz itt a legdrágább az üzemanyag a megyében.

Rögtön utána már valóban egy tóparti településünk következik, Balatonfűzfőn, az Árpád utcában 383, 9 forintot kóstál a 95-ös, a harmadik helyen egy veszprémi és egy balatonalmádi kút osztozik, a Budapesti, illetve a Fűzfői úton, mindkét helyen 380,9 forintot kérnek egy liter benzinért.

És most lássuk a három legolcsóbbat! Itt taroltak az ajkai benzinkutak, ők szerezték meg az első három helyet: a Petőfi utcában 353, 9, a Fő út/Aranyvölgyi utcában 349,9 forintot kérnek egy liter 95-ös benzinért, a dobogó tetején pedig egy, szintén az ajkai Fő úton található benzinkút végzett 347,9 forintos benzinárral. Meglepő, de az ötödik helyet egy balatonfüredi kút csípte meg, itt 358,9 forintért kapunk egy liter 95-öst.

Az pedig kimondottan érdekes, mennyire nem mindegy, hogy Pápán vagy Ajkán tankol az autós: a két, egymástól mintegy 40 kilométerre fekvő településen található a megye legdrágább, illetve legolcsóbb benzinkútja, a kettő között nem kevesebb, mint 54 (!) forint az árkülönbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!