szélsőséges négyzetméterárak

2018.11.29. 14:28

Megtudtuk, melyek Veszprém megye legdrágább és legolcsóbb utcái

Harmincháromszor többe kerül annak a lakásnak a négyzetmétere, amely Veszprém megye legdrágább utcájában található, mint azé, amelyiket a megye legolcsóbb utcájában kínálnak – és a két település mindössze hatvan kilométerre fekszik egymástól.

Veszprém megye legdrágább utcája, a Honvéd utca Balatonfüreden

Forrás: Google Street View

A KSH a tavalyi, az ingatlan.com pedig az idei novemberi lakáseladási adatok alapján állított rangsort az utcákról, ennek kapcsán megvizsgáltuk azt is, hogy Veszprém megyében hogyan alakulnak az árak.

2017-ben a legdrágább utcában, a főváros XII. kerületében lévő Hunyad lejtőn található lakásokért négyzetméterenként 1,346 millió forintot fizettek. A top tízben egyébként az V. kerületi utcák, terek vannak többségben. A múlt évi árakkal összhangban vannak az ingatlan.com friss adatai, amelyek szerint november közepén a legmagasabb négyzetméterárakkal rendelkező utcák közül öt található az V. kerületben.

Veszprém megye legdrágább utcája, a Honvéd utca Balatonfüreden
Fotó: Google Street View

A legdrágább vidéki utcák listáján az első helyet a Siófoki Vitorlás utca szerezte meg 781 ezer forintos négyzetméterárral, a másodikat a balatonfüredi Honvéd utca 737 ezer forinttal, a harmadik helyen pedig 716 ezer forinttal a budaörsi Árok utca található.

A tíz legdrágább utcából négy Balatonfüreden található, a fent említett Honvéd utca után a Széchenyi (696 ezer forint/négyzetméter), az Endrődi Sándor (643 ezer/négyzetméter) és a Zsigmond utca (616 ezer/négyzetméter) következik.

Budapesten a legolcsóbb a X. kerületi Hős utca volt tavaly, 75 ezer forintos négyzetméterárral.

A jelenlegi kínálat alapján a Bács-Kiskun megyei Mélykúton található Hunyadi János utcában, illetve a hevesi Vécsen a Petőfi Sándor úton kínálják a legolcsóbb lakásokat. Ezekben az átlagos négyzetméterár 17, illetve 23 ezer forint, és az eladásra kínált lakások átlagos értéke kisebb, mint 3 millió forint.

Aki olcsón szeretne lakáshoz jutni, az a pápai Arany János utcában keresgéljen

A legolcsóbb vidéki utcák közé került megyénkből egy sümegi és egy pápai. Pápán az Arany János utcában és Sümegen a bazaltbánya területén egyaránt 22 ezer forintért árulták a lakások négyzetméterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!