Kinizsi Invest Zrt.

2018.12.04. 07:00

Eladta banki portfólióját a Kinizsi Bank

Eladta banki portfólióját a Kinizsi Bank Zrt., a B3 Takaréknak, és 2019 február elsejétől befektetési társaságként működik tovább, Kinizsi Invest Zrt. néven, mondta Lakatos Antal, a bank meghatározó tulajdonosa a hétfői sajtótájékoztatón, a társaság veszprémi központjában.

Kovács Erika

.: Lakatos Antal: Célunk, hogy a térség meghatározó gazdasági szereplőjeként működjünk a továbbiakban is Fotó: Penovác Károly

-Korrekt és sikeres üzlet született, fogalmazott Lakatos Antal. Hozzátette, a politikai érdek és a gazdasági szándék egy irányba mutatott, ezért november 30-án megkötötték az adásvételi szerződést, amely alapján banki portfóliójukat eladták a B3 Takaréknak. Eszerint átadják a mintegy 30 milliárdos betétállományt, a számlavezetett állományt, a hitelállományt, és mindent, ami a pénzintézeti tevékenységhez kapcsolódik, ezzel visszaadják banki licencüket. 2019 február elsejétől, mint befektetési társaság, Kinizsi Invest Zrt. néven működnek tovább, élén Lakatos Antal elnök-vezérigazgatóval. A megállapodás a tőkét, tulajdonosaikat nem érinti. A 85 dolgozó jogfolytonosan átkerül a vevő bankhoz, a 13 fiók is megmarad, csak a cégtáblát cserélik le, ügyfeleiknek semmi teendője nincs. A mostani lépés a későbbiekben hozzájárul az Alfabank létrejöttéhez.

Lakatos Antal: Célunk, hogy a térség meghatározó gazdasági szereplőjeként működjünk a továbbiakban is Fotó: Penovác Károly

Lakatos Antal felidézte az 1958-ban alapított pénzintézet múltját, kitért sikereikre, illetve a kultúrát, sportot, társadalmi felelősségvállalást érintő mecenatúrára. Fejlődésük, növekedésük folyamatos volt, idén, október végén mérlegfőösszegük 33 milliárd forintot mutatott. Céljuk, hogy a térség meghatározó gazdasági szereplőjeként működjenek a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!