Korszerű ultrahangkészülékekhez jut az intézmény 

2019.05.27. 07:00

Tovább fejlődik a pápai Gróf Esterházy Kórház

Ismét jelentős fejlesztés valósulhat meg a Gróf Esterházy Kórházban: az intézmény közel 50 millió forint európai uniós forrást nyert el ultrahang-berendezések beszerzésére.

Polgár Tibor

Töreki-Vörös Ibolya főigazgató és Kovács Zoltán ország­gyűlési képviselő legutóbbi közös sajtótájékoztatóján megtudtuk, két kiemelt tudású ultrahangkészüléket vásároltak az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program egyik vonatkozó kiírásának köszönhetően.

Az orvostechnikai infrastruktúra javítására irányuló pályázat tartalma szerint a támogatás fekvőbetegosztályok orvostechnikai eszközfejlesztésére fordítható, kifejezetten ultrahangeszköz beszerzésével. A sikeres projekt keretében a pápai Gróf Esterházy Kórház intenzív osztályára, valamint az egynapos sebészet keretében működő urológiai egységbe két kiemelt tudású ultrahangkészülék érkezhet. Ezzel a fejlesztéssel lehetővé válik az intenzív osztályon ápolt betegek gyors, pontos diagnosztikai ultrahangos vizsgálata, továbbá az urológiai műtétek során az új berendezés használata növeli a beavatkozások biztonságát. A korszerű eszközök hozzájárulnak, hogy a pápai kórházba érkező betegek ellátása, illetve a gyógyítás színvonala tovább javuljon.

Töreki-Vörös Ibolya kiemelte, ezek az új orvostechnikai berendezések nem régi készülékeket váltanak le, hanem bővítik az eszközparkot. A Gróf Esterházy Kórház főigazgatója hozzáfűzte, a mostanit megelőzően is volt lehetőségük ultrahangkészülékek beszerzésére, hiszen más pályázati források is lehetővé tették ezt.

Mint beszámoltunk róla, a pápai kórházban nemrég megkezdődött az intézmény energetikai korszerűsítését célzó 1,6 milliárd forintos beruházás, amelynek legfőbb célja a fűtési rendszer megújítása a kórház régi épületeiben, továbbá azok hőveszteségének csökkentése, ez a külső hőszigeteléssel, a födémszigeteléssel, valamint a nyílászárók cseréjével valósul meg. Emellett korszerű és energiahatékony, megújuló energia felhasználásával működő fűtési rendszer épül ki modern kazánok beépítésével, a mosoda és a konyha részére szükséges gőz biztosításához pedig új gőzfejlesztő kazánt üzemel be a kivitelező. Az épületekben a fűtési vezetékrendszereket és a radiátorokat is kicserélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!