A főidény szeptember 1-jével zárul

2019.08.16. 11:30

Félmillióan utaztak eddig a balatoni hajókon

A Bahart Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási forgalma meghaladta a félmillió utast az idei szezonban. A jelentős utasforgalmi adatot a társaság az idén 40. születésnapját ünneplő Badacsony katamarán fedélzetén egy véletlenszerűen kiválasztott utas köszöntésével ünnepelte a hajóállomáson tegnap.

Borsos Renáta

Az átadást követően örömmel állt össze egy közös fotóra Dónucz László, Peizer Szabolcs, a Badacsony katamarán kapitánya, a nyertes Schill Milán gyermekeivel és Kollár József

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A több mint 260 utas közül a szerencse Schill Milánnak kedvezett, aki a Bahart vezérigazgatójától, Kollár Józseftől 50 ezer forint értékű Bahart Joker kártyát vehetett át. A Tatán élő nyertes a jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhet családjával vagy barátaival a Balatoni Hajózási Zrt. menetrendi, program- és sétahajóin vagy kompjain. Megtudtuk, Schill Milán Balatonboglárról érkezett Badacsonyba gyermekei­vel, hogy eltöltsenek a településen egy kellemes napot. Nagy meglepetésként érte őket a nyeremény, melyet szeretnének jól kihasználni, hogy minél többször élvezzék az utazást a ,,magyar tengeren”.

Az aktuális forgalmi adatok kapcsán Kollár Józseftől megtudtuk: – A személyhajó-forgalom a tavalyi év szintjén alakul, minimális elmaradással, amit a csapadékos májusi időjárás okozott. A komp esetében a tavalyi évet meghaladó számokról tudok beszámolni. A menetrenden kívüli hajós szolgáltatásaink – sétahajó, élményhajó, bulihajó – is nagyon népszerűek.

A főidény szeptember 1-jével zárul, de csökkentett intenzitással október 23-ig hajózunk. Utána egy-egy tematikus települési programhoz csatlakozunk. A személyhajózási szezon a Halloween és a Mikulás hajóval ér véget. A kompok viszont egész évben közlekednek, hacsak a jégviszonyok miatt nem szünetel a közlekedés.

Az átadást követően örömmel állt össze egy közös fotóra Dónucz László, Peizer Szabolcs, a Badacsony katamarán kapitánya, a nyertes Schill Milán gyermekeivel és Kollár József
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója, Dónucz László úgy fogalmazott: a legkedveltebb települési hajójáratok továbbra is a Siófok–Balatonfüred–Tihany háromszögben, illetve a Fonyód–Badacsony útvonalon közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!