Vállalkozz tudatosan!

2019.09.20. 07:00

Mentorprogram indul fiatalok számára megyénkben is

A mentorálás mások tapasztalataiból kiindulva kockázatmentes, naprakész, gyakorlatias és gyors. A projekt hatására javulhat a munkatermelékenység, erősödhet az együttműködés kultúrája és szabadon elérhetővé válik a gyakorlati tudás.

Molnár Sándor

Surányi Róbert vezető programkoordinátor mutatta be a főbb projektelemeket Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram megyei nyitórendezvényének a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) adott otthont. A 3,3 milliárd forintból megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közösen szervezi az országban. Somogyi Istvánné, a VKIK főtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a kamara fontos feladata, hogy saját eszközeivel segítse, bátorítsa a megye gazdaságának gerincét adó kis- és középvállalkozásokat, és a mentorprogram kiváló lehetőséget ad erre.

Surányi Róbert vezető programkoordinátor mutatta be a főbb projektelemeket Fotó: Nagy Lajos/Napló

Porga Gyula polgármester a mentorprogram üzeneteként kiemelte, hogy jó látni azt, hogy a nagy cégek hogyan próbálják segíteni a kicsiket a városban. Surányi Róbert vezető programkoordinátor ismertette meg a találkozón a kkv-k hatékonyságát növelő projekt­elemeket a jelenlévőkkel. Elhangzott, hogy a Mentorprogram elsődleges célja az, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat a beszállítóvá váláshoz szükséges termelési, szolgáltatási színvonaluk fejlesztésére ösztönözze, valamint nemzetközi piacra lépésüket segítse.

A program keretein belül e cél elérését egy speciális képzési rendszer – online tananyag, szakmai tanácsadó, illetve egy tapasztalt vállalkozókból álló mentorhálózat – biztosítja. Veszprém megyében három beszállítói, valamint két külpiaci mentorcég várja tizenkét-tizenkét mentorálandó kkv jelentkezését. A külpiaci mentorálás terén a Csatári Plast és a Tornai Pincészet, míg a beszállítói mentorálásban az Adient Mezőlak, a Continental Automotive Hungary és a Nass Magnet vállal mentorszerepet a megyében. Mustó Gyula, a Nass Magnet Hungária Kft. cégvezetője szerint azért fontos a mentorálás, mert alapvető érdekük, hogy egyre több magyarországi beszállítójuk legyen. Emellett a program jó a mentorált beszállítónak is, aki lehetőséget kap a fejlődésre. Ez pozitívan hat a gazdaságra, így végül mindenki jól jár. A mentorprogram 2019 novemberében indul és 2020 december végén zárul majd le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!