Balatoni Kör

2019.11.27. 11:00

Téli Gasztropikniken népszerűsítik a Balatont

Újra indul a téli Gasztropiknik a Balaton körül, november 30-án, kitűnő kísérőprogramokkal, családi-, és gyermekrendezvényekkel, ismert előadókkal.

Kovács Erika

A kitűnő helybeli nedűkkel is népszerűsítik a Balatont a borászok Fotó: Balatoni Kör

Fotó: y11

A szervező, idén öt éves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése a Balaton, mint turisztikai régió egész éves működtetése, mozgásban tartása, érvelt Laposa Bence a (BK) elnöke.

-Az elmúlt öt évre visszanézve elmondhatjuk, hogy jó úton járunk. Az őszi, tavaszi hétvégék vendégforgalma is kiemelkedő volt az előző évekhez képest. A nyitva tartó helyek hétvégenként teltházzal működtek, a programokon annyi látogató volt, mint nyáron, és a szállások is megteltek. A téli hónapokra pedig itt a Gasztropiknik sorozat, a tavalyinál is több étteremmel, borászattal, programmal és kitűnő, ingyenes koncertekkel, fogalmazott Laposa Bence.

A piknik különböző állomásain a vendégek megkóstolhatják a meghatározó balatoni éttermek, borászatok, cukrászdák és pálinka manufaktúrák kínálatát, de minden helyszínen lesznek családi programok, ingyenes koncertek és különlegességek. A badacsonyi és balatonlellei pikniken hajós borkóstolót is szerveznek, ugyanis a kikötőből kihajózva, a Balaton közepén kóstolhatják a vendégek a borászok legszebb tételeit.

A kitűnő helybeli nedűkkel is népszerűsítik a Balatont a borászok
Fotó: Balatoni Kör

A téli balatoni rendezvény Badacsonyban kezdődik november 30-án, majd Balatonlellén, Zamárdiban, Balatonfüreden és Köveskálon bizonyosodhatnak meg az érdeklődők arról, hogy a Balaton télen is különleges, számtalan értéket rejt. A részletekről egyebek mellett a szervezők honlapján is lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!