hirdetés

2020.02.15. 12:28

A fűnyíró traktorok sikerének titka

Egy szép kertes családi ház sokak álma. A számtalan előnnyel, amivel egy ilyen nagy ingatlan jár, sajnos néhány kellemetlenség is párosulhat azért.

Kár is lenne tagadni, hogy kertünk akkor lehet igazán szép és mutatós, ha befüvesítjük azt. Egy kis kert esetében nem is okoz gondot a karbantartása, ám a nagy telekkel rendelkezőknek azért rámegy az idejük arra, hogy ideális méretűre nyírják le a pázsitjukat. Amikor pedig az időjárás már kedvez a gyepnek, bizony egyre gyakrabban elő kell majd venni a fűnyírót. A szezon elején talán még nem jelent akkora gondot, hogy párszor levágjuk a füvet, ám ahogy egyre többször kell nyúlnunk a gépért, bizony kezdődik a bosszankodás időszaka. Nem kell azonban, hogy feltétlen stresszként éljük meg ezt a tevékenységet, még akkor se, ha kimondottan nagy a kertünk, melynek jelentős részét fű borítja!

A megoldás a fűnyíró traktor „személyében” érkezhet az életünkbe. Mit kell tudni erről a gépről? Működési elve nagyjából megegyezik a hagyományos fűnyíróéval: egy erős motor hajt néhány éles pengét nagy sebességgel, ami egy általunk választott magasságban vágja majd el a fűszálakat. Nem kell azonban tolni a gépet, hiszen ahogy neve is mutatja, ez egy traktor, melyre rá lehet ülni, és kormánnyal irányítani az útvonalát. Segítségével nagyjából fele annyi idő alatt tudod majd lenyírni a kertedben a gyepet sebességét tekintve, mint egy hagyományos nyíróval.

Ez már alapból jól hangzik, ugye? Ezen felül azonban jóval nagyobb, és szélesebb pengékkel van ellátva, ami szintén a segítségedre lehet majd abban, hogy időt spórolhass magadnak. Fűgyűjtő tartálya is értelemszerűen jóval nagyobb, így sokkal ritkábban kell majd megszakítanod a vágást, arról nem is beszélve, hogy sokkal egyszerűbben egy helyre tudod majd hordani a lenyírt füvet. Néhány fűnyíró traktorhoz olyan kiegészítőket is vásárolhatunk, melyek nem csak a jó időben lehetnek majd a segítségünkre. Télre például hótoló fejjel is felszerelhetjük, így a szintén kevésbé közkedvelt hólapátolásnál is sok időt és energiát tudunk majd megspórolni.

Ahogy láthatod, nem véletlenül lettek ilyen népszerűek ezek a traktorok. Amennyiben már te is régóta gondolkodtál azon, hogy beszerezz egy ilyen gépet, vagy esetleg most keltettük fel az érdeklődésed, a linkelt oldalon most több féle fűnyíró traktor közül tudsz majd válogatni. Annak ellenére, hogy nem egy olcsó mulatságnak tekinthető az árát tekintve, hosszútávon még is megérheti beruházni rá, hiszen segítségével nem csak a bosszankodást, és az órákig tartó fűnyírást felejtheted el, de akár még buli is lehet ideális méretűvé „varázsolni” a kerti gyepet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!