nem mindegy, hol itatjuk meg a gépsárkányt

2020.02.20. 11:00

Csaknem negyven forintot bukhatunk tankoláskor Veszprém megyében

Mutatjuk, hol tankolhatunk a legolcsóbban és hol a legdrágábban megyénkben.

A holtankoljak.hu információi szerint a héten kétszer is változott/változik az üzemanyagok ára. Szerdán a benzin átlagára bruttó 2 forinttal, a gázolaj átlagára pedig bruttó 5 forinttal emelkedett literenként. Péntektől már csak a benzin ára emelkedik bruttó 2 forinttal literenként, a gázolaj ára változatlan marad.

Körülnéztünk, hol mennyiért tankolhatunk Veszprém megyében – az eredmények azt mutatják, a legolcsóbb és a legdrágább hely árai között csaknem 40 forintos eltérés tapasztalható.

A csúcstartó mindenképpen a Pápán, a Külső-veszprémi úton található kút, ahol 403,9 forintot kérnek az E10-es benzin literjéért. Dobogós a Sümegnél, a 84-es főút 80. kilométerénél működő kút is, ahol 392,9 forintba kerül ugyanez az üzemanyag. A harmadik legdrágább kút megyénkben Berhida-gyártelep bejárati útjánál található, itt 390,9 forintért kapunk egy liter E10-est.

Illusztráció: pixabay

Ha gázolajra lenne szükségünk, akkor az említett berhidai kúton vásárolhatjuk meg legdrágábban literjét (406,9 Ft), a második helyen holtversenyben egy balatonalmádi (Fűzfői út 5.) és a már szintén említett pápai kút végzett (403,9 forint mindkét helyen).

De ennél sokkal érdekesebb, hogy hol tankolhatunk a legolcsóbban Veszprém megyében – nézzük!

Ebből a versenyből egyértelműen Ajka került ki győztesen: a megye három legolcsóbb kútja ebben a városban található. A Fő úti Mobil Petrolnál 366,9 forintba kerül egy liter E10-es, míg az Aranyvölgyi utcánál és a Fő út 66-ban egyaránt 374,9 forintot kérnek érte. Talán meglepő, de itt a megyeszékhely sem szerepelt rosszul: a Mártírok útján található Lukoil kútnál már 376,9 forintért hozzájuthatunk egy liter E10-eshez.

A legolcsóbb gázolajat is Ajkán lehet tankolni, a Petőfi utcai ÖMV-nél 379,9 forintba kerül literje, a Fő úti Mobil Petrolnál már egy kicsit drágább, 381,9 forint, míg a harmadik helyen meglepetésre egy pápai kút végzett: a Csóka fogadónál, a Jókai úton 386,9 forintot kóstál egy liter dízel üzemanyag.

Illusztráció: pixabay

Ha pedig összehasonlítjuk a legolcsóbb és legdrágább kutak árait, közel 40 forintos különbséget is tapasztalhatunk – érdemes lenne kiszámítani, hogy éves szinten mennyivel autózik olcsóbban egy ajkai lakos, mint egy pápai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!