A közútkezelő elkezdte a kátyúzási munkákat

2020.04.15. 11:30

Megkezdték az úthibák kijavítását Veszprém megyében

Az enyhe időjárásnak köszönhetően a közútkezelő megkezdte a burkolathibák javítását.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A korábbi évekhez képest enyhébb volt az idei tél, kevés hóval, így kevesebb kár keletkezett a Veszprém megyei utak burkolatán – közölte érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette, az időjárás változékonysága azonban kedvezett az elöregedett kopórétegű utakon a burkolathibák kialakulásának.

Télen is javították az utakat ideiglenes, hidegaszfaltos technológiával száraz időjárás mellett és nulla Celsius-fok feletti hőmérséklet esetén. Ahol nem tudtak kátyúzni, ott táblákkal hívták fel a közlekedők figyelmét a burkolathibákra. A melegaszfalttal történő, tartósabb és hatékonyabb burkolatjavításra az aszfaltkeverő telepek nyitása után tavasztól őszig nyílik lehetőség. Az utóbbi hetekben Veszprém megyében már dolgoztak a 73-as úton a Videoton Ipari Park közelében és a Nosztori emelkedőn.

Pécsi Norbert Sándor megjegyezte, útellenőri szolgálatuk folyamatosan járja a megyében az állami közutakat, s a munkatársaik, valamint a társszervek és a közlekedők jelzései alapján, továbbá az utak úthálózati szerepe szerint ütemezik be a munkákat, és dolgoznak a burkolathibák javításán. Az országos köz­utak kezelési szabályzatának előírásai szerint először a fő­utakon, majd a mellékutakon, végül a kis forgalmú bekötő­utakon végzik el a javításokat.

Burkolatjavítás a 77-es főút Nemesvámos és Tótvázsony közötti szakaszán
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kommunikációs vezetőnél érdeklődtünk, hogy a koronavírus-járvány miatt milyen óvintézkedéseket hoztak. Elmondta: munkatársaik egészségének megőrzése céljából a home office-ban is foglalkoztatható kollégáikat otthoni munkavégzésre irányították át. A fizikai állománynál pedig hétköznapokon a nyolcórás munkarendről áttértek a tizenkét órás műszakokra, így egy héten kevesebb alkalommal kell munkába járniuk, ami csökkenti a fertőzésveszély koc­kázatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!