Táboroztatási tervek

2020.04.17. 07:00

Székházfelújításra is nyert pénzt a Veszprém megyei vadászkamara

A megyei vadászkamara három célterületen pályázott és 28 millió forint támogatást nyert az Országos Magyar Vadászkamarától a projektekre, amelyekhez 4,7 millió forint önrészt vállalt.

Napló

Ezek között van a székház felújítása és új funkciókkal való bővítése, szakmai rendezvények szervezése a hivatásos vadászok részére, valamint az Ismerd meg a vadászokat nevű ifjúságnevelő program – számolt be a jó hírről a kamara a honlapján.

A székház felújítására 25 millió forint támogatást igényelt a Veszprém megyei vadászkamara. A tervezett külső és belső konstrukciós módosításoknak köszönhetően az épület egyes helyiségei nyitottá válnak az iskolák, a vadászok és a nem vadászó érdeklődők számára is.

Az épület bővítése lehetőséget biztosít további célok megvalósítására is, beleértve a szélesebb körű képzést és oktatást mind a sport-, mind a hivatásos vadászok körében. Így lehetőség nyílik például általános és középiskolai osztályok részére iskolán kívüli természetismereti, biológiai tanórák megtartására, valamint a vadászok trófeabírálati ismereteinek bővítésére, a vadászati hagyományok életben tartására. A székház felújítását 2020. december 15-ére szeretnék befejezni.

Gyermekprogramra mintegy 1,1 millió forintos támogatást igényelt a kamara. Ebből az összegből nyári táborozást szerveznek majd a Bakonyerdő Zrt. Huszárokelőpusztai Erdei Iskolájában, a Pápai Tankerületi Központtal kötött megállapodás keretében. Hatvanhat alsós diák táborozhat majd négy kísérővel, turnusonként két éjszakás ott­alvással, teljes ellátással.

A megújuló vadászkamarai székház látványterve Fotó: omvk.hu

A pályázattól azt várják, hogy javuljon a vadászat megítélése az ifjúság körében, és szorosabban kötődjenek a gyerekek a természethez.

A pályázat harmadik elemeként 1,2 millió forintot igényeltek szakmai programokra. Céljuk például a hivatásos vadászok munkájával összefüggő lőkészségek javítása mind sörétes, mind golyós lőfegyverrel; a program mellett a fegyverviselés, fegyvertartás, a bérvadásztatás kapcsán a vendégek esetében jelentkező fegyverviseléssel kapcsolatos ismeretanyag felfrissítése és szélesítése. Nyertek 754 ezer forint pályázati támogatást a hivatásos állomány szakmai gyakorlatának fejlesztésére szőrmés és szárnyas ragadozók csapdázását illetően, az apróvadak számának növelése érdekében. Ezeket a szakmai programokat nyár végéig bonyolítanák le, de a járványügyi helyzet módosíthatja a projektek ütemezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!