hirdetés

2020.05.18. 17:02

Az etikett címke megkülönböztető jegyei

sheet of paper isolated on white background

Egy nem éppen szakmabeli ember elképzelhető, hogy nem igazán tud különbséget tenni az egyes etikett címke típusok közt. Ezen megpróbálunk most segíteni, és összefoglalunk néhány fontos információt, hogy amennyiben szükséges, Ön is hozzá tudjon szólni a témához. Óriási különbségek vannak ugyanis nem csupán minőségben, de árban és élettartamban, vizuális lehetőségekben egyaránt.

Sok cégvezető nem akar ezzel a kérdéssel foglalkozni, hiszen a sok nagyobb jelentőségű intéznivaló mellett nem tűnik egy központi témának. Ugyanakkor, ha nem jól sikerül a választás, rengeteg bosszúságot szülhet a dolog. Ilyen szemszögből nézve máris más a jelentősége a kérdésnek, főként ha az etikett címke a mindennapi munkában, például raktárban, vagy boltban is szerepet kap.

Az egyik legproblémásabb tulajdonság rendszerint a nyomtathatóság, legalábbis a visszajelzések szerint. Természetes, hogy akár egyetlen cégen belül is több típusú nyomtató létezik, amelyek minősége és a használt technológiája is eltérő. Ez pedig rengeteg stresszt képes generálni, éppen ezért meg kell fontolni annak a lehetőségét is, hogy a profikra bízza a nyomtatást.

Az etikett címke árát számtalan dolog befolyásolja. Hogy mindjárt az imént említett kérdésnél maradjunk, a nyomtatás egy komoly költségtényező, de a mennyiség is nagyban hatással van a végső árakra. Nem szabad azonban túlzottan anyagiasan dönteni, hiszen a minőséggel kapcsolatos eredmények a mindennapokban mutatkoznak majd meg. Mindig az igényekből kell kiindulni, ez a legfontosabb tanács.

Minden ügyfélnek azt javasolják a szakértők, hogy gondolja át, mire lesz használva az etikett címke, tehát milyen strapabírásnak kell megfelelni, és mégis miféle anyagokkal fog a termék találkozni. Például egy borítékra, tehát papírra helyezett címke más teherbírással kell rendelkezzen, mint egy párás raktárban használt verzió. A felhasználás köre nagyban segít megválaszolni a kérdést, hogy milyen fajtára lesz szükség, és a végső döntés is nagyban leegyszerűsödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!