Magyar Államkincstár

2020.05.29. 07:00

Még módosíthatják kérelmüket a gazdálkodók

Június 2-ig módosíthatják egységes kérelmüket azok a gazdálkodók, akik május 15-ig benyújtották azt a Magyar Államkincstárhoz, akik pedig ezt nem tették meg, azok június 9-ig még szankcióval terhelten beadhatják területalapú támogatási kérelmüket. E határidő után a 2020-as évre az egységes kérelemben beadandó támogatások kérelmezésre már nincs mód.

Napló

A korábbi évekhez hasonló- an a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászai most is segítették a gazdákat a támogatásigénylésben. A megyében telefonos ügyintézéssel 2853, személyes egyeztetéssel pedig 297 igénylés esetében segítettek a falugazdászok.

Idén közreműködésükkel 2898 gazdálkodó juthat támogatáshoz 43, a kérelemben igényelhető jogcím vonatkozásában. A megyében a koronavírus-járvány által előidézett helyzetre reagálva a legtöbb igénylést telefonos egyeztetés útján nyújtották be, de az állandó falugazdász- irodákban előzetes egyeztetést követően személyesen is intézhették beadásaikat a gazdálkodók.

Részükről nőtt a bizalom a kamarai meghatalmazottak segítségnyújtásával szemben, hiszen míg az előző évben 42 074 hektár földterületre való igénylést nyújtottak be a falugazdászok közreműködésével, idén már 52 214 hektár gazdálkodói vették igénybe a kamara szolgáltatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!