Csaknem tele a ház

2020.05.19. 11:30

Nem csökkent a lakók száma a veszprémi munkásszállón

Nem csökkent a lakók száma a megyeszékhelyen bő egy éve működő munkásszállón.

Marton Attila

A megyeszékhelyen tavaly alakították ki a munkásszállót a Pápai úton

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Bár országszerte több ha­­sonló egységben megfogyatkozott a lakók száma a járvánnyal járó gazdasági hatások miatt, Veszprémben nem változott az intézmény kihasználtsága az elmúlt időszakban.

A Pápai úton működő munkásszállót tavaly adták át: a januári nyitás után márciusra már hatvanszázalékos kihasználtsággal üzemelt.

A tavaszi felfutást követően az év többi részében telt házzal működött az intézmény, közölte kérdésünkre Lendvai-Frikkel Attila, a Veszol Veszprémi Közösségi Lakásügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a nyolcvan férőhelyes szállón idén januárban és februárban 90 százalékos volt a szerződött vállalatok által bérelt férőhely, és ez nem változott a járvány márciusi kitörése óta sem, vagyis azóta is folyamatosan kilencven százalék körüli kihasználtsággal működik.

A megyeszékhelyen tavaly alakították ki a munkásszállót a Pápai úton
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ügyvezető tudomása szerint nem fordult elő koronavírusos megbetegedés a munkásszállón, amennyiben ilyen történne, a biztonsági szolgálatnak ezt jeleznie kell feléjük. Annak érdekében, hogy a fertőzés ne is jelenjen meg, az önkormányzat előírásainak megfelelően több óvintézkedést hoztak.

– A portaszolgálatot plexifallal láttuk el, a takarítószemélyzet mosható maszkot és gumikesztyűt kapott a munkája ellátására. Figyelemfelkeltő plakátokat helyeztünk ki valamennyi szinten. A közösségi mosdókban és a takarítók öltözőjében a helyes kézmosás és fertőtlenítés szabályait bemutató matricákat ragasztottunk ki, és a takarítók naponta többször speciális fertőtlenítő folyadékkal áttörlik a kilincseket, korlátokat, a szobák, valamint a mosószobák kulcsait – részletezte Lendvai-Frikkel Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!