felújítás

2020.06.10. 16:00

Megújulhat a balatonfűzfői iskola

Az Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a nyolcvanas évek közepén épült, majd néhány évvel később egy emelettel, valamint egy betonelemekből álló tornacsarnokkal bővült.

Sági Ági

Dudás Zsolt és Szanyi Szilvia a bontásra váró tornacsarnok előtt

Fotó: Sági Ági/Napló

A mocsaras területre épített tornacsarnok az elmúlt évtizedekben megsüllyedt. A két épület minősége – nyílászárók, szigetelés – nem felel meg a mai kor követelményeinek.

-A felújítás tervezése évekkel ezelőtt kezdődött. 2017-ben a tankerület uniós támogatást nyert a felújításra. Már a közbeszerzés kiírásakor kiderült, hogy az összeg nem fedezi a felújítási költségeket. Most arról született döntés, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ emelt összeggel gazdálkodhat, így újabb közbeszerzés indult -mondta el Szanyi Szilvia polgármester.

Dudás Zsolt intézményvezető véleménye szerint a felújítással teljesen megújulhat az iskola.

-Szükség van új kazánok beépítésére, a süllyedő tornaterem elbontása mellett egy modernebb, tornaszobával, szertárral, öltözővel, orvosi szobával kiegészült új tornaterem építésére. Hőszigetelik az iskolai szárnyat és kicserélik a nyílászárókat. Az iskolai szárny bővül nyolc kisebb hangszigetelt zeneteremmel.

Dudás Zsolt és Szanyi Szilvia a bontásra váró tornacsarnok előtt
Fotó: Sági Ági/Napló

Balatonfűzfő különleges adottságú település, hiszen a településrészek távol vannak egymástól, így a különböző óvodákból érkező gyerekek általában az iskolában ismerik meg egymást, mely a város talán legfontosabb közösség építő eleme, a gyerekek és a szülők találkozóhelye.

-Az iskolában képzőművészeti és zeneoktatás, és közösségi művészi zenefoglalkozások is zajlanak. Nagyon várjuk már, hogy a gyerekek oktatása megfelelő minőségű termekben folyhasson. Az intézményben működik egy színvonalas műsorokat adó énekkar, csilingelő együttes és egy fúvószenekar, melyekre a város is mindig számíthat. A zenekar nagy részét a gyerekek alkotják, és Hégely Ákos karnagy nagyon jól, motiváltan összetartja a társaságot-tette hozzá Dudás Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!