korszerűsítik a kazánokat

2020.07.26. 11:53

Aláírták az új távhőszolgáltatási szerződést Ajkán

Huszonöt évig a Bakony-Távhő Kft., amely a Veolia Energia Magyarország Zrt. leányvállalata, biztosítja a távhőt Ajkán. Erről írtak alá szerződést a minap, derült ki a zrt. közleményéből.

Kovács Erika

-A szerződéssel az a cél, hogy Ajkán minden lakossági, intézményi és vállalati fogyasztónak hosszútávon biztosítsuk a távhő- és melegvíz-ellátást. Az, hogy a távhőtermelés és szolgáltatás közös érdekeltségbe került, erősebb felügyeletet és pontosabb szervezést tesz lehetővé, amely kedvezően érinti a biztonságos ellátást is. Emellett lehetőség van arra is, hogy további fogyasztók csatlakozzanak a távhőrendszerhez a városban, hangsúlyozta a közleményben Vollár Attila, a Bakonyi Erőmű Zrt. vezérigazgatója.

Ajka önkormányzatának, és a Veolia Zrt. képviselői július 22-én írták alá a koncessziós szerződést, miszerint az új szolgáltató a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Primer Kft-től veszi át a megbízást, amelynek feladatát munkáltatói jogutódlással (a munkaviszonyok folytatódnak – a szerk.) vállalja át a Bakony-Távhő Kft. Az új konstrukció a fogyasztóknak nem jelent változást az ellátásban. A távhő a lakossági felhasználóknak hatósági áras, így az ügyfelek továbbra is megszokott feltételek mellett vehetik igénybe a szolgáltatást. Az ügyfélszolgálati iroda is változatlan helyen, és nyitva tartással fogadja az ügyfeleket.

A közleményből kiderült, a várost ellátó távhőszolgáltató-rendszer lekötött hőteljesítménye 40 megawatt. A szolgáltatással üzemeltetik a távhővezeték-hálózatot, a hőközpontokat, és a hőfogadó állomásokat is. Ajkán a távhőellátás jelenleg több mint 7000 felhasználót szolgál ki, a távhőt 100 százalékban a Bakonyi Erőmű Zrt. erőművében termelik, döntően megújuló erőforrásokkal.

A Bakonyi Erőmű Zrt.-nél, mely 2017 decembere óta szintén a Veolia Zrt. érdekeltségébe tartozik, két évvel ezelőtt, hatmilliárd forintos rekonstrukciós beruházás kezdődött. Eszerint korszerűsítik a kazánokat, és más fejlesztéseket is végeznek, amivel javítják az erőmű környezetvédelmét, növelik az üzembiztonságot és a hatékonyságot. A beruházással csaknem teljesen „kivezették” a szénfelhasználást, miközben nőtt a megújuló alapú tüzelőanyagok aránya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!