az olaszrizling lesz a sláger

2020.08.02. 11:00

Megrendezik a Balatonfüredi borheteket

Harminc fajtából közel háromszázféle bort lehet kóstolni a Balatonfüredi borheteken, a Tagore sétányon augusztus 7-30. között, amit ünnepélyes körülmények között nyitnak meg augusztus 7-én, pénteken este hét órakor.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

A város legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválján huszonöt borász kínálja majd a borait, a borosgazdák faházai között az első helyet, a hagyományoknak megfelelően, az év füredi borásza kapja, ezúttal a Szabó és Fia Borpince.

Csak a Balatonfüredi-csopaki borvidék borászai vehetnek részt a rendezvényen, akik magas pontszámot értek el a városi borversenyen, és akik rendelkeznek füredi szőlőterülettel. A borheteken csak palackozott borokat lehet kínálni, a rendezvény alatt többször ellenőrzik a minőséget.

Az olaszrizlingből szinte kimeríthetetlen lesz a kínálat, a klasszikustól a késői szüretelésűn át a dűlőn szelektáltig sokféléből lehet majd választani. A gyöngyözőborok valószínűleg az idei rendezvény slágerei lesznek, de minden gazda kínál rozét is. Mindemellett a fajsúlyosabb vörösborok, a borkülönlegességek és a díjnyertes nedűk sem hiányoznak.

A nyitónap hangulatát Konkoly Csenge és a Magyarhang zenekar tradicionális magyar népzenei koncertje is színesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!