tisztújító közgyűlés

2020.09.25. 07:00

Az ajkai Németh László újra az IPOSZ elnöke

Németh Lászlót, a jelenlegi elnököt nagy többséggel választották meg a következő négy évre az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) 37. programalkotó és tisztújító közgyűlésén, Budapesten, szerdán. A régi-új elnök az Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület elnöke.

Kovács Erika

Az ajkai Németh László továbbra is az Ipartestületek Országos Szövetsége elnöke Fotó: IPOSZ

Németh László, a választás előtti nyitóbeszédében felhívta a figyelmet egyebek mellett arra, hogy az iparos közösség az informatikai és technológiai forradalom miatt komoly kihívásokkal néz szembe. Szerinte az iparosoknak meg kell felelniük a technológiai és környezetvédelmi kihívásoknak, miközben meg kell őrizniük a szakmájuk iránti elhivatottságot, illetve identitásukat is.

Leszögezte, a magyar gazdaság mintegy 98 százaléka egyéni, családi, mikro- és kisvállalkozás, valamennyien a foglalkoztatás legfőbb bázisa Magyarországon. A nagyvállalatoknak, csakúgy, mint a lakosságnak, továbbra is szüksége van a vállalkozók szolgáltatásaira. Nekik viszont folyamatosan képezni kell magukat, amiben az IPOSZ, ahogy eddig is, a jövőben is segít.

Az ajkai Németh László továbbra is az Ipartestületek Országos Szövetsége elnöke
Fotó: IPOSZ

Németh László az aktuális helyzetet értékelve elmondta, a világjárvány megjelenése új együttműködést és kommunikációt ír elő. Ezek nélkül nehéz lesz a versenyképesség megőrzése, a piacon maradás, illetve a munkahelyek megőrzése, az iparos vállalkozások folytatása. A közgyűlésen az elnök mellett megválasztották a többi tisztségviselőt is, így az alelnököket, és a bizottsági elnököket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!