kétmilliárd forintos beruházás

2020.10.29. 07:00

Fejlesztik a kempinget, és hotel épül Pápán

Négycsillagos, 48 szobás hotel épül a Várkertfürdő területén.

Polgár Bettina

Kovács Zoltán, Könnyid László és Áldozó Tamás (balról jobbra) a sajtótájékoztatón

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A mintegy kétmilliárd forintos beruházás előkészítését 200 millió forinttal támogatja a kormány, további 90 millió forintot adnak a Várkert Termál Kemping fejlesztésére mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szerdán délután a Várkertfürdőben. Kovács Zoltán hangsúlyozta, a Várkert Termál Kemping Magyarország egyetlen ötcsillagos kempingje, amely több kiváló minősítést kapott. Mint mondta, a kemping vendégéjszakáinak száma 2018-ban mintegy 35 ezer volt, 2019-ben pedig már 38 ezer.

A 90 millió forintos pápai beruházás kapcsán Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kifejtette, többek között faházak és családi vizesblokkok kiépítését hajtják végre, elvégzik a beléptetőrendszer átalakítását, továbbá energiahatékony világítást és egyedi fogyasztásmérő-rendszert építenek ki. Hozzátette, jelenleg a családi, illetve a szenior turizmus a legjelentősebb a kempingben, a fejlesztésekkel azonban a fiatalabb korosztályt is szeretnék megcélozni.

Áldozó Tamás kiemelte, két évtized erőfeszítéseinek és kitartásának köszönhetően a turizmus a helyi gazdaság számottevő részévé vált: munkahelyeket teremt, továbbá a családok, a vállalkozások és az önkormányzat számára egyaránt bevételeket termel. Megtudtuk tőle, a pápai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2019-ben meghaladta a 98 ezret, így okkal számítanak arra, hogy a járványt követően újabb jelentős előrelépés várható.

Kovács Zoltán, Könnyid László és Áldozó Tamás (balról jobbra) a sajtótájékoztatón Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Folyamatban lévő beruházásaink közül több a Várkertfürdő működését is támogatja. A város területén belül megvalósult közlekedési beruházások a létesítmény megközelítését könnyítik meg, a 83-as út megkezdett fejlesztése közvetlen autópálya-kapcsolatot teremt, a Várkertfürdő szomszédságában pedig közel 30 hektáros zöldterület megújítása kezdődött el, néhány száz méterre a fürdőtől rekreációs és sportközpontot, illetve új közparkot alakítunk ki – jegyezte meg a polgármester.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hozzáfűzte, a hazai és a nemzetközi turizmus nem mindennapi időket él. – Tavasz óta küzdünk a turisztikai ágazatért, de nehéz időszak vár még ránk. Egyszer azonban ennek a helyzetnek vége szakad, és akkor azok a települések lesznek előnyben, ahol olyan fejlesztések és együttműködések valósulnak meg, amelyek újra a turisztikai térképre helyezik a települést – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!