fejlesztés

2020.11.23. 07:00

Falubusszal segítik a káptalantótiak közlekedését

A Magyar falu programnak köszönhető fejlesztéseket, beszerzést adták át a településen.

Tóth B. Zsuzsa

A 2019-ben és 2020-ban elnyert támogatásokból készült el a Káptalantótit Tapolca-Diszellel összekötő út egy részének aszfaltozása. A több mint ötven éve épített utat azóta csak kátyúzták. Továbbá a támogatásokból valósult meg a Bodók-hegyi út egyes szakaszainak javítása is. Emellett a betongyámos útszakaszt is felújították oldalirányú megerősítéssel. A Magyar falu program segítségével cserélhette le az önkormányzat a 12 éves falubuszt egy új gépkocsira. Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő az avatási ünnepségen kiemelte, a Magyar falu program nagymértékben segíti a községek fejlődését. Ennek keretében két év alatt a választókerület tíz települése kapott új falubuszt.

A Káptalantótit Tapolca-Diszellel összekötő út egy részét újraaszfaltozták. Sürgető a forgalmas út mielőbbi teljes felújítása. Képünkön Csom Károlyné és Fenyvesi Zoltán az átadást szimbolizálva átvágja a nemzeti színű szalagot

Csom Károlyné, Káptalantóti polgármestere elmondta, a több mint 11 millió forint értékű falubuszra nagy szükségük van a gyerekek és idősek napi szállításánál, főként a járvány idején. A beszerzéshez a település több mint 400 ezer forintot tett hozzá.

– A falugondnok segít az időseknek a gépkocsival sok más mellett a bevásárlásban is. Az út elkészülte azért is fontos, mert a Bács-hegyen kisgyermekes családok élnek, naponta jár arra a falugondnoki autó. Erős az idegenforgalom azon a területen, és sokan használják az utat a környéken élő lakók közül is – mondta a polgármester. Hozzátette, a település a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, a kistérségi társulással és a Belügyminisztériummal összefogva újítaná fel a jövőben a hegyi utakat. Az 1174 hektáros területű Káptalantótin a belterület mindössze 59 hektár, a többi külterület. Öt hegyrésze van a községnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában