hirdetés

2020.12.16. 16:41

Veszprém Megyei Mérnöki Kamara díjátadás

Szomorú, hogy a szokásos nyüzsgő ünnepség, a ’karácsonyi koccintás’ helyett most a jogszabályok által előírt létszámkorlát szabta szűk körben kell ünnepelnünk.

Nem hagytuk magunkon eluralkodni a letargiát, és úgy gondoltuk, hogy a korábbi együttes ünneplést pótolva nyilvánosságot biztosítunk a díjazottaknak, a Veszprémi Naplóban hirdetésként jelentetjük meg a díjátadást, és a Veszprém TV segítségével is tájékoztatjuk az érdeklődőket. Jelen alkalommal szeretnénk sort keríteni az év mérnöke díj átadására, és az örökös tagok elismerésére. Gondosan figyeltünk a fertőzésveszély csökkentésére vonatkozó előírások betartására ezért vagyunk az ünnepségen maszkban.

AZ ÉV MÉRNÖKE DÍJ

A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara kitüntetést alapított a Veszprém Megye területén alkotó, Veszprém megye területén született, vagy tanult kiemelkedő szakmai munkát végző mérnökök tiszteletére.

A kitüntetést azok kaphatják meg:

- akik a Veszprém Megyei Mérnöki Kamarának legalább 5 éve tagjai, legalább 10 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek, és az elbírálás évében – szakterületükön kiemelkedő mérnöki tevékenységet végeztek

- akik alkotói tevékenységükön túlmenően a mérnöki hivatás iránti elkötelezettségükkel példamutatóak a jövő mérnökei számára,

A kitüntetésre bármelyik kamarai tag, vagy szervezet tehet indokolt javaslatot. A beérkezett javaslatok közül a VMMK elnökéből és a megyében működő Szakmai Csoportok vezetőjéből álló kuratórium választotta ki a díjazásban részesülőt. Az év mérnöke díjat a 2020-évben Ther Antal kollégánk kapta kiemelkedő műemléki tervezési tevékenységéért. A díjhoz Debreczeny Zoltán „Mérnök Úr” által készített 50x50 cm akril vászon festményt adunk, amelynek az alkotó a MINDEN JÓ-T.A. címet adta.

Laudációként álljon itt a művész levele a díjazotthoz:

Tisztelt Ther Antal Mérnök Úr!

Tisztelt Jelenlévő Mérnök Hölgyek és Urak!

Nagyon furcsa időket élünk. Mostanában csak az a biztos, hogy minden bizonytalan! Mostanában nagyon meg kell becsülni azokat az alkalmakat, amelyek az alkalmazkodásról és az emberi tartásról szólnak. Engedjék meg, illetve engedjétek meg, hogy tegeződve folytassam, mert nagy valószínűséggel régi ismerősök, felebarátok vagyunk.

Nem tudom, hogy Antal pályájának jeles, ünnepén, hányan lehettek jelen. Amennyiben az év megyei mérnökének díjátadása részben a virtuális térben történik, térben távolról, lélekben közelről kívánok mindenkinek sikereket, egészséget! És persze köszönöm a megtisztelő megbízást!

Néhány mondat a kép tartalmáról.

Fiktív figuráimat ismerős és kedvelt épületeink előtt látjátok. Amikor Tóni jeles munkáiról szabadidős elfoglaltságáról tájékozódtam a Püspöki Palota rekonstrukcióját kaptam infóként. Elhagyott pályám szép emléke a vár rekonstrukciója a nyolcvanas évekből. A kamara igényes épületét sem hagyhattam ki.

Nagyon örültem, amikor megkaptam a Ther pince fotóját. Jellegzetes balatoni épület, jókedvű családtagokkal, barátokkal és a munka zamatos és cseppfolyós gyümölcsével. A képzelt térbe olyan mérnöki szerkezet is kívánkozott ami a stabilitást, jelzi a lebegés helyett.

A szimbolikus gyakorlati és szellemi stabilitást kívánom mindenkinek munkában, magánéletben, egészségben! Képeim kötelező applikációja a mutató nélküli óra. Általában azt kívánom az ünnepi pillanatokban, hogy képletesen álljon meg az idő! Most azt kívánom, hogy az előttünk lévő behúzott nyakú hetek mielőbb fussanak el…

Végül a személyes kívánság, Tónihoz!

Szerény festményem sokáig díszítse otthonod vagy irodád falát! Amikor ránézel, jussanak eszedbe barátaid, kollégáid, tisztelőid!

Veszprém, 2020. december 14.

Debreczeny Zoltán

AZ ÖRÖKÖS TAG CÍM

Az Örökös tag címet a Területi Kamara javasolja és adományozza azon 75. életévét betöltött jelenlegi és volt kamarai (egyleti) tagjai részére, akik a mérnöki kamarában végzett kiemelkedő munkásságukkal, magatartásukkal kiérdemlik a mérnöktársadalom elismerését.

A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara kiemelkedő tevékenysége és példamutatása elismeréseként Berki Kálmán, Richter Ottó, Zsebe Iván részére Örökös Tag címet adományozott.

A díjazottak személyazonosságának megállapításához segítségül mellékelünk egy maszk nélküli csoportképet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!