több száz milliós beruházás

2021.02.23. 11:30

Jól halad a nemesvámosi csarnok bővítése

A tervek szerint 2021. május 31-ére elkészül az új sportcsarnok bővítménye edzőteremmel, szaunákkal, valamint masszázshelyiséggel és öltözőkkel.

Molnár Sándor

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a 356 millió forintból megvalósuló bővítéshez 250 milliót taós pénzekből biztosítottak számukra, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma százmillió forint támogatást nyújtott a fejlesztéshez, amely nemcsak az igazolt sportolók igényeit szolgálja majd. A tervezett rekreációs bővítményben egy komplett edzőtermet, egy funkcionális termet, szaunákat, valamint masszázshelyiséget és öltözőket alakítanak ki, amelyeket a nemesvámosi lakosok is használhatnak. A Bajnok Diák-Sportegyesület (BDSE) szakosztályai pedig egy nagyobb szertárt kapnak, és bővítik a parkolókat.

Sövényházi Balázs azért tartja fontosnak a fejlesztést, mert a sportcsarnokot eddig főleg a sportolók használhatták, míg a nem sportoló vámosiak csak a rendezvényekre juthattak be nézőként. Ha elkészül a beruházás, akkor a mintegy 135 négyzetméteres konditermet, a 120 négyzetméteres funkcionális termet, a finn és infraszaunát, a masszázshelyiséget is látogathatják majd a lakosok.

A két csarnok összekapcsolása jól sikerült, és a költséghatékony, ugyanakkor biztonságos építészeti megoldások megtalálásában sokat segített ötleteivel, tapasztalataival Zentai Tibor, a BDSE elnöke, amiért nagyon hálás neki a település vezetése.

– Ez egy olyan lehetőség, amellyel az élsportot és a versenysportot űző vámosi sportolók mellett a falu szabadidős sportolásra vágyó polgárainak is remek lehetőséget tudunk biztosítani. Az volt az egyik célunk a bővítéssel, hogy ha elkészül, akkor megnyissuk a kapukat a hétköznapi emberek számára is, mert azt látjuk, hogy a csapatsportok miatt a sportcsarnok szinte reggeltől estig, folyamatosan telt házas, és nem tudunk olyan szabad­idős tevékenységeket behozni, hogy a helyiek azt érezzék, ez a csarnok egy kicsit nekik is épült. Ezzel a beruházással lehetőség lesz erre – nyilatkozta a helyi sportegyesület elnöke, aki húszéves mérnöki, illetve cégvezetőként az elmúlt évek csarnoképítései során szerzett tapasztalatait osztotta meg a kivitelezőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!