karrierinfó

2021.02.26. 10:14

Sikerült megtartaniuk minden dolgozójukat

Egyetlen dolgozót sem küldtünk el a járvány miatt – mondta Rádóczy Andrea, a Hotel Silverine Lake Resort Balaton tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

Kovács Erika

Rádóczy Andrea, a létesítmény vezetője

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Tavaly november 15. óta átmeneti üzemszünetet tart szállodánk a járvány miatt. A kényszerzárás egy újabb menekülési stratégia kidolgozását követelte meg tőlünk, ami sajnálatosan a kollégák egy részét is érintette. Számukra több alternatívát kínáltunk, de egyetlen munkavállalót sem küldtünk el – közölte Rádóczy Andrea. Hozzátette, bizonyos területeken, mint a pénzügy, az értékesítés, a karbantartás, minden maradt változatlanul, mert itt folyamatos a munkavégzés. Az üzemeltetésnél, így a felszolgáló, szakács munkakörökben nyolc- helyett négyórásra módosították a munkaszerződéseket. Csak néhány munkatárs döntött úgy, hogy ezt nem fogadja el, s próbál máshol elhelyezkedni.

Rádóczy Andrea közölte, tavaly decembertől igénybe vették az 50 százalékos bértámogatást és a fizetési moratóriumot. A zárt ajtók ellenére az épületen belül ismét komoly munkákat végeztek. A kollégákkal áttekintették a munkafolyamatokat, és adott esetben kisebb-nagyobb átszervezéseket hajtottak végre a magasabb üzemelési színvonal, a hatékonyság érdekében.

Rádóczy Andrea, a létesítmény vezetője Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Három héttel ezelőtt, amikor még kedvezőbb járványügyi mutatókat láttunk, eldöntöttük, hogy március 1-jén megnyitjuk a szállodát az üzleti utazóknak. Sajnos időközben már a harmadik hullámról beszélünk, de az újranyitás dátumát nem változtatjuk – hangsúlyozta az igazgató. Remélik, ha korlátozásokkal is, de húsvétkor ismét fogadhatnak szabadidős céllal érkező vendégeket. Az ünnepi foglalások már az elmúlt két hétben megkezdődtek, amelyekhez rugalmas lemondási feltételeket is kidolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!