Falugondnoki hálózat indulhat

2021.02.06. 07:00

Sok tennivaló lesz az idei esztendőben Dákán

A 2020-as évünk remek rendezvényekkel indult, mind a borkóstoló, mind pedig a családi farsang sikert aratott a lakosság körében – emlékezett vissza Nagy Norbert, Dáka polgármestere.

Polgár Bettina

Önerős projektként, társadalmi munkával támogatva újul meg a polgármesteri hivatal tetőszerkezete Fotó: archív

Nagy Norbert a Naplónak nyilatkozva kifejtette, a járványhelyzet kihirdetését követően összejövetelek szervezésére, a közösség építésére a továbbiakban már nem nyílt mód, ám ezzel együtt is sikeresnek mondható az év végéig eltelt időszak. – A Magyar falu program keretében összesen mintegy 35 millió forint értékben több jelentős pályázaton is nyert a településünk, a beruházások a tervek szerint 2021-ben valósulnak meg. Az idei év tehát az első olyan időszak lehet a ciklusban Dákán, amelyben a konszolidációt követően ténylegesen is elkezdődhet az építkezés – tette hozzá.

Önerős projektként, társadalmi munkával támogatva újul meg a polgármesteri hivatal tetőszerkezete
Fotó: archív

A polgármester rámutatott, a Magyar falu programnak köszönhetően történhet meg a polgármesteri hivatal belső felújítása, valamint a ravatalozó átépítése, emellett igazi áttörést jelenthet a falugondnoki hálózat indítása is. Megjegyezte, az elnyert állami támogatás falubusz beszerzésére nyújt lehetőséget.

– A kamerarendszer teljes körű korszerűsítése januárban lezárult. Önerős projektként, társadalmi munkával támogatottan újul meg a polgármesteri hivatal tetőszerkezete, befejeződik a karácsonyi világítás rendszerének telepítése és a hangos híradó felújítása. Fejlesztések várhatók a Dákai Meseház Óvodában és a Dáka Sportegyesülettel együttműködve a sportpályán is. Rengeteg munka vár ránk, és bízunk abban, hogy idén már több rendezvényt is zökkenőmentesen, biztonságosan lebonyolíthatunk – zárta gondolatait Nagy Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!