Lezárult a beruházás

2021.04.01. 06:50

Kutyafuttató, sportcentrum és szabadidőpark létesült Pápán

Befejeződött a 3,3 milliárd forintos barnamezős beruházás, mely a Téglagyári út mentén létesített kutyafuttatót, a sportcentrumot, illetve a Schwenczel réti szabadidőparkot foglalja magában.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás és Kovács Zoltán tájékoztató táblát helyezett el a sportcentrum bejáratánál Fotó: Polgár Bettina/Napló

A munkálatok lezárásáról szóló sajtótájékoztatón Áldozó Tamás, Pápa polgármestere megköszönte mindazok munkáját, akik valamilyen módon hozzájárultak a beruházás elkészültéhez, emellett a környéken élők türelméért is köszönetet mondott. Megjegyezte, amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a beruházás egyelőre nem látogatható elemeit is elérhetővé teszik az érdeklődők számára.

Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a kutyafuttató műszaki tartalma az egykori gázcseretelep épületének visszabontását, átalakítását tartalmazta. Itt tárolásra, illetve közösségi együttlétre alkalmas termeket hoztak létre, vizesblokkot alakítottak ki, illetve megoldották az épület akadálymentesítését. A létesítmény környezetét is rendezték, parkosították, továbbá a kutyák számára használható játékelemeket helyeztek el.

Áldozó Tamás és Kovács Zoltán tájékoztató táblát helyezett el a sportcentrum bejáratánál Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kifejtette, a sportcentrum két elemből, az épületből és a hozzá tartozó sportpályából áll; ezt két külön közbeszerzés keretében hirdették meg, alakították ki. A nyolcsávos atlétikai pálya rekortán borítású, és az atlétika valamennyi ágának lehetőséget nyújt arra, hogy edzéseket, illetve versenyeket tartsanak. Az épület magában foglal egy tekecsarnokot a hozzá tartozó kiszolgálólétesítményekkel, efölött található az irodai blokk. Négy olyan szobát is kialakítottak a beruházás során, mely lehetőséget nyújt későbbi edzőtáborok szervezésére, szálláshely biztosítására. Az aula az épület fogadótere, a másik szárnyban egy futófolyosó és edzőterem, az emeleti szinten pedig egy konditerem létesült. Rádi Róbert rámutatott, az atlétikai pálya mellett a létesítményhez tartozik még skate-, illetve streetballpálya is. Mint mondta, a harmadik beavatkozási pont a Schwenczel rét volt, ahol egy közparkot alakítottak ki, mely sétányokkal, közvilágítással, játszótérrel, dísztóval rendelkezik.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, örömteli pillanata ez az érintett környéknek, a városnak és a sportnak. Hangsúlyozta, gratuláció illet mindenkit, aki kivette a részét a projekt elkészültéből, az első kapavágástól kezdve az átadásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!