Mindenki lehet újító!

2021.05.26. 17:30

Európai uniós városfejlesztési projekt zárul Veszprémben

A megyeszékhely is lehetőséget kapott arra, hogy az Innovato-R projekt keretében részese legyen egy európai uniós tudásátadó, városfejlesztési programnak. A projektnek köszönhetően begyűjtöttek 23 olyan „jó gyakorlatot”, amelyeket érdemesnek tartottak arra, hogy elterjedjenek Európában, és ezek közül hét megvalósult Magyarországon is.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az Innovato-R idén június elején véget ér ugyan, de szellemisége és eredményei velünk maradnak – hangzott el a közel kétéves projekt eredményeit bemutató sajtótájékoztatón, ahol Kiss Renáta projekt koordinátor kiemelte, hogy a fontos volt az, hogy a városok a sok fejlesztés mellett figyelmet fordítsanak az emberi tényezőre is.

Dancs Judit jegyző elmondta, hogy az ötletpályázat során 1800, a közszférában dolgozó alkalmazott véleményét kérték ki kérdőíven, a zártkörű pályázatra pedig 58 pályamű érkezett. Az akció témakörben újítások bevezetését lehetett javasolni, a folyamat témakörben a már meglévő folyamatok racionalizálására vártak ötleteket, míg az esemény kategóriával a kulturális kínálat bővítését célozták meg. A zsűri 10 pályázatot díjazott, melyek közül három az EKF díját kapta meg. Elhangzott az is, hogy az ötletek közül a munkahelyi gerincvédő torna elvi támogatást kapott a vezetéstől, elindult a szelektív gyűjtés, megvalósult a távmunka bevezetése és lesznek olyan ötletek, amelyek az EKF keretében valósulnak meg, míg sok ötlet – legalább részben – beépül majd a mindennapjaikba.

Maléth György, Dancs Judit, Jelinkó Mónika és Kiss Renáta a sajtótájékoztatón
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Jelinkó Mónika, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közösségi bevonás és kapacitásfejlesztésért felelős vezetője elmondta, hogy mindig is nagyra értékelték az újító gondolatokat, hiszen ez visz bennünket előre. A projektben aktívan résztvevő vezető szerint érdemes volt az újítás szellemét kiengedni a palackból. A megvalósuló ötletek közül kiemelte a város kulturális intézményeit egymáshoz közelebb hozó „Szomszédolás”-t és a Veszprémi menetlevelet, amely a turisták mellett az itt élő családoknak is egy nagyszerű lehetőség lesz a város jobb megismerésére.

Maléth György a Városháza informatikai csoportvezetője a „Távmunka bevezetése” javaslatával vett részt a „Legyél te is újító!” pályázaton. Amikor előállt a közszférában még nem igazán bejáratott távmunka ötletével, még nem gondolta, hogy kollégáival – a járványhelyzet miatt – majd rohamtempóban kell megteremteniük ennek a lehetőségét, de örül, hogy segíthették a hivatal működését.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az ötletpályázatra a Városháza dolgozóin kívül az Agóra Veszprém Kulturális Központ, a Kabóca Bábszínház, a Kastélykert Óvoda, a Laczkó Dezső Múzeum, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Petőfi Színház, a Turisztikai Nonprofit Kft., a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. munkatársai adtak be pályaműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!