Rekordszámú utast szállított a Bahart május első hétvégéjén

Rekordszámú utas közlekedett a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatain az első májusi hétvégén.

Kovács Erika

Töretlenül népszerű a balatoni hajózás az emberek körében Fotó: Bahart/Zátonyi Gergely

Csaknem 15 ezer utast szolgáltak ki a kompokon és a legforgalmasabb balatoni útvonalakon közlekedő személyhajókon, közölték. Mint kifejtették, a Bahart felkészülten várta a vendégeket, nagy befogadóképességű személyhajókkal, katamaránokkal és három komppal szállította az utasokat. Május első hétvégéjén a településeket összekötő menetrendi hajójárataikat és a sétahajó szolgáltatást mintegy 4400 utas vette igénybe. Az ekkor megszokott legforgalmasabb útvonal a Fonyód és Badacsony között volt, ahol mintegy 3500 embert szállítottak a vállalat katamaránjai.

A Szántód-rév és Tihany-rév közötti kompjárat május első hétvégéjén, szombaton rekordot döntött, amit mintegy 8000 utas, 900 kerékpár és 2500 személyautó vette igénybe a Balaton két partja között. Ez a forgalom nemcsak az idén számít kiemelkedően magasnak, hanem a korábbi évek hasonló időszakához mérten is. A teljes hétvégén összesen több mint 10 ezer ember és csaknem 3500 jármű választotta a társaság kompjait.

Töretlenül népszerű a balatoni hajózás az emberek körében
Fotó: Bahart/Zátonyi Gergely

A Bahart bizakodva tekint az idei szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású, látványos programsorozattal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát, a szezonkezdést ünneplő esemény május 22-én lesz. A társaság, mint a régió meghatározó felelős vállalata, ahogy a fenntartható fejlődést szem előtt tartva a gazdaság valamennyi kiemelkedő szereplője, komoly felelősséggel tartoznak világszerte. A Balatoni Hajózási Zrt. felismerve ennek jelentőségét, az európai színvonalú hajó- és kikötőfejlesztéseinél a megújulás mellett kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek is. A társaság évek óta következetesen felépített elvek mentén vállal részt a helyi közösségek életében, segíti és támogatja kezdeményezéseiket, saját akciókat szervez a jótékonykodás és önkéntesség, valamint a fenntarthatóság jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!