Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Veszprém megyébe látogatott

Beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miniszter, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Franz Mathi, a társaság működéséért felelős igazgató a nemesvámosi Knapp Hungary Kft. beruházásán, kedden.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A miniszter, a képviselő, valamint a társaságok vezetésének képviselői a veszprémi a Beurer-Hungaria Kft. csarnokavatóján, majd a Nass Magnet Hungária Kft.-nél, az ünnepélyes okiratátadón is mondanak beszédet, szintén a megyeszékhelyen, kedden délután.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A miniszter hatmilliárdos beruházást jelentett be Nemesvámoson a tavaly bezárt MTD Hungária helyén, ezzel 500 munkahely jön létre, a megszűnt 465 helyett.

A beruházást 1.4 milliárd forinttal támogatja a kormány. Ezzel a beruházással Magyarország 20 ország közül került ki győztesen.


A Beurer-Hungaria csarnokavatóján 1.7 milliárdos fejlesztést jelentett be, amelyhez 485 millió forintot biztosít a kormány. Ezzel megőrzik a már meglévő 300 munkahelyet és hetven újabbat hoznak létre. Bővül a termékpaletta is: 300 wattos infralámpa és érintésmentes lázmérő gyártásával. A társaság a világ több mint 100 országában van jelen és rendkívül erős versenyben esett a választás Veszprémre.


A Nass-Magnet Hungária Kft.-nél Szijjártó Péter miniszter okiratot nyújtott át Patrick Müller ügyvezető igazgatónak. Az okirat szerint a cégnél 450 millió forintos beruházást valósítanak meg, amely 367 munkahelyet érint, és amelyhez a kormány 250 millió forintot biztosít. A miniszter beszélt arról is, hogy a megyében 50 milliárd forint értékben 48 beruházás zajlik, amelyek 12 ezer munkahelyet érintenek. A kormány mindehhez 18 milliárd forint támogatást biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!